Gmail'e yeni tasarım ve pratik özellikler geliyor

Gmail'e yeni tasarım ve pratik özellikler geliyor

Gmail, tüm dünyanın en çok kullandığı e-posta servisi.

Google, uzun süredir Gmail üzerinde çalıştığını ve yeni özelliklerin geleceğini duyurmuştu. Fakat kısa bir süre içinde gizli tutulan özellikleri firma saklayamadı ve her şeyi açıkladı. Artık Gmail yeni bir tasarıma ve pratik özelliklere sahip olacak.


Tüm dünyanın en çok tercih ettiği e-posta araçlarından biri olan Gmail, yeni bir tasarıma ve pratik özelliklere sahip olacak. Son haftalarda Google’ın gmail için yeni bir tasarım üzerinde çalıştığını ve bunu G-Suite için yayınlayacağını duyurmuştu. Fakat gizli tutulan bu özellikler firma tarafından daha fazla saklanamadı ve yeni özelliklerin hepsi açıklandı.  

Artık gmail, yeni gelen fotoğrafları açmadan görebileceğimiz ve gönderileri sonra okumamız için hatırlatma şeklinde erteleyebileceğimiz özellikler sunacak.

Bunun dışında Google’ın Takvim ve not uygulaması Keep gibi popüler uygulaması da Gmail’in ana sayfasının solunda, araç çubuğu üzerinde görünecek. Böylelikle kolayca notlar ve planlamalar yapılabilecek.

Ayrıca ertelenen  postaların gözden kaçmaması adına minik hatırlatmalarda yapılacak.

E-postalara daha hızlı cevap vermek adına Akıllı Yanıtlama özelliği geliyor.

Mobil cihazlarda sizin belirlediğiniz önemli e-postalar için bildirimler sıklaştırılacak.

Kötü niyetli kaynaklardan gelen postalarda uyarı metni yer alacak.

Ayrıca yeni gizli mod sayesinde postaların içeriklerinin indirilmesi, kopyalanması ya da yazdırılması engellenecek. Böylece hassas bilgilerin korunması sağlanacak. 

Gmail, geçici e-posta ayarı sayesinde gönderdiğiniz postanın bir süre sonra alıcıdan silinmesini sağlayacak.

Bir nevi gönderdiğiniz postalara son kullanma tarihi gelmiş olacak ve böylece bilgi güvenliği daha da arttırılmış olacak.

Google, yeni Gmail tasarımını ve özelliklerini bazı bölgelerde denemeye soktu. Ancak ne yazık ki Türkiye bu bölgeler arasında değil fakat güncelleme gelene kadar gmail kullanıcıları uzun bir süre bekleyecek gibi gözüküyor.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.