Göçmen faciasında ölü sayısı 6'ya yükseldi

Göçmen faciasında ölü sayısı 6'ya yükseldi

İzmir’in Çeşme ilçesinde göçmenleri taşıyan lastik botun battığı olayda ölü sayısı 6’ya yükseldi. Kayıp 1 göçmeni arama çalışmaları sürüyor.

Edinilen bilgiye göre meydana gelen olayda, içerisinde 13 göçmenin bulunduğu bot, Çeşme - Alaçatı - Kleopatra koyundan denize açıldıktan kısa bir süre sonra fırtına sebebiyle battı. Olayın ihbar edilmesinin üzerine Çeşme Sahil Güvenlik ekipleri bölgede arama kurtarma çalışmaları başlattı. Havadan ve denizden yürütülen çalışmalarda ilk olarak 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Devam eden arama kurtarma faaliyetleri sonucu denizde 3 kişinin daha cenazesine ulaşıldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde organizatör olduğu değerlendirilen 2 şüpheli gözaltına alındı.

aw076596-01-1.jpg

ÖLÜ SAYISI 6’YA YÜKSELDİ

Öte yandan bugün de süren arama kurtarma çalışmalarında bir göçmenin daha cansız bedenine ulaşıldı. Meydana gelen faciada ölü sayısı 6’ya yükselirken gözaltına alınan 2 şüphelinin jandarmadaki işlemleri tamamlandı. Yasa dışı çıkış - göçmen kaçakçılığı olayının kamera görüntüleri ile tespit edildiği öğrenilirken şüpheliler işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kayıp olduğu değerlendirilen bir göçmenin daha arama çalışmaları sürüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.