Göçmenler Türkiye'ye Kesinlikle Gelmek İstemiyor

Göçmenler Türkiye'ye Kesinlikle Gelmek İstemiyor

Yunanistan'dan Türkiye'ye gelmek istemeyen göçmenler, Türkiye'ye gelmemek için ölümü dahi göze aldılar.

Avrupa Birliği ile yapılan anlaşma doğrultusunda Yunanistan'dan Türkiye'ye getirilmesi planlanan göçmenler, gelmek istemiyorlar. Türkiye'ye gelmek istemeyen göçmenler Yunanistan'da çok fazla tepki göstermişti.

Sakız Adası'nda bulunan Geri Gönderme Merkezi'nde bulunan göçmenler Türkiye'ye gelmektense intihar etmeyi tercih edeceklerini söylüyorlar. Avrupa Birliği'yle Türkiye arasında mutabakata varılan göçmenlerin iadesi konusu zorla uygulanırsa mültecilerin hayli sert bir direniş göstermesi bekleniyor.

 

Bölgede bulunan bir göçmen, terörist olmadıklarını belirterek, sadece sığınmak istediklerini söyleyerek, şartların kötü olduğunu, suyun dahi olmadığını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Sakız Adası'nda 800'ün üstünde göçmen Türkiye'ye gönderilmemek için kamp duvarını yıkarak kaçmıştı. Öte yandan göçmenler Türkiye'ye gönderilmeleri durumunda toplu intihar edeceklerini belirtiyorlar.

Göçmenleri Türkiye'ye gönderilmesi anlaşmasının parçası olarak Yunanistan'ın Midilli Adası'ndan Türkiye Dikili'ye gönderilen ilk kafilede 202 mülteci bulunuyordu, her mülteciye bir güvenlik görevlisi, denize atlamalarını engellemek için eşlik ediyordu. İlk kafilenin sorunsuz olarak Dikili'ye gelmiş olmasına rağmen, Avrupa bu konuda endişelenmeyi bırakmadı.

İltica talepleri gözardı ediliyor

 

 

Geçtiğimiz pazartesi, Türkiye'ye getirilen göçmenlerin bir kısmının Yunanistan'a iltica talebinde bulunmuş olduğu ortaya çıkmıştı. Türkiye, Avrupa Birliği anlaşması bağlamında iltica talebi yapan göçmenlerin getirilmesi planlanmıyor. Ancak Yunanistan otoriteleri iltica taleplerini gözardı ederek, talepte bulunan göçmenleri Türkiye'ye gönderdi.

Sakız Adası'nda bulunan Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği Temsilcisi Katerina Kitidi konuyla ilgili Türkiye ve AB arasındaki anlaşmanın mutabakat ile tamamlanması ve Yunanistan'ın anlaşmaya onay verdiği tarihler arasında iltica taleplerinin ağırdan alındığını söyledi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.