“Gökçeada Kuzusu”na cağrafi işaret!

“Gökçeada Kuzusu”na cağrafi işaret!

Çanakkale Ticaret Odası ve Çanakkale İl Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği, "Gökçeada Kuzusu" için harekete geçti.

Doğadan beslenen ve benzersiz lezzeti ile tüketicilerden tam not alan Gökçeada Kuzusu'na coğrafi işaret alınarak eşsizliği tescillenecek.

YETİŞTİRİCİ DAHA ÇOK KAZANACAK

Çanakkale İl Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği, tamamen doğadan beslenen ve bu yönüyle hem sağlıklı olması ile hem de lezzetiyle dikkat çeken "Gökçeada Kuzusu" için coğrafi işaret başvurusunda bulundu. Türkiye'de yalnızca Çanakkale'nin doğa harikası adası olan Gökçeada'da yetişen ve sadece doğadan beslenen Gökçeada Kuzusu'nun coğrafi işaret alarak tescillenmesinin önemine değinen Çanakkale İl Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Dr. Ferhan Savran, "Gökçeada Kuzumuzun coğrafi işaret almasının hem markanının tescil edilmesi hem de daha fazla gelir getirmesi açısından önemi büyük. Gökçeada'daki yetiştiricilerimizin toplamda 50 bin baş hayvanı var. Yaptığımız markalaşma çalışmaları sonucunda geçen sene canlı  kilogramını 16 liradan 25 liraya çıkardığımız Gökçeada Kuzusu etinin fiyatını, coğrafi işaret alarak daha çok yükseltmeyi ve yetiştiricimizin daha çok kazanmasını sağlamayı hedefliyoruz" dedi. 

KENDİNE HAS LEZZETİ İLE DİĞER ETLERDEN AYRILIYOR

Tadımcılar ile yapılan testler sonucunda Gökçada Kuzusu etinin diğer etlerden farklı olduğunun onaylandığını ifade eden Dr. Savran, "Yemleme yapılmadan tamamen merada, doğadan beslenen Gökçeada Kuzusu, bu özelliği ile diğer hayvan etlerinden ayrılmakta ve eti de bu sebeple en sağlıklı etler arasında yer almaktadır. Yapısal olarak küçük bir hayvandır ve eti de son derece lezzetlidir. Çanakkale İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği olarak yaptığımız anlaşma sonucunda, Gökçeada Kuzusu'nun Migros marketlerinde ayrı bir standı bile bulunmaktadır" diye konuştu. 

TİCARET ODASINDAN GÖKÇEADA KUZUSU'NA DESTEK

Çanakkale İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin coğrafi işaret almak için yaptığı girişimlere destek veren Çanakkale Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ise şu ifadelere yer verdi: 

“İlimizin öne çıkan tüm yöresel ürünlerinin ulusal ve uluslararası alanlarda tanıtmak öncelikli hedefimiz. Bu hedefimize ulaşmak ve yöresel ürünlerimizin bölgemize daha fazla ekonomik değer yaratmaları için oda olarak coğrafi işaret çalışmalarına ayrı bir önem veriyoruz. Gökçeada Kuzusu'nun coğrafi işaret başvurusu için gerekli çalışmalar ve atılması gereken adımlar hakkında Çanakkale İl Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği temsilcilerimizle görüş alışverişinde bulunduk. İnşallah en kısa sürede hem ilimiz hem de ülkemiz için el birliği ve ortak akıl ile yeni bir ekonomik değer yaratacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.