Gökhan Özdemir, Dünya Zoonoz Günü'nü kutladı!

Gökhan Özdemir, Dünya Zoonoz Günü'nü kutladı!

İzmir Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Gökhan Özdemir yazılı olarak yaptığı açıklamasında 6 Temmuz Dünya Zoonoz Günü'nü kutladı.

İzmir Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Gökhan Özdemir yaptığı açıklada şunları söyledi;

Küreselleşen dünyada artık yalnızca hayvan hareketleri değil insan hareketleri de hastalıkların geçişinde rol oynamaktadır. Dolayısıyla zoonotik hastalıklar yani hayvanlardan insanlara geçen hastalıklar da dünyanın her yerinde herhangi bir zaman diliminde ortaya çıkabilmektedir. Yıllardır bölgesel olarak farklı ülkelere has görülen bazı hastalıklar artık ülkemizde de görülmektedir. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi, Batı Nil Virüsü, Kuş Gribi ya da Deli Dana Hastalığı gibi.

Aslında Louis Pasteur'ün kuduz aşısında elde ettiği başarının tarihi olan 6 temmuz 1885'den itibaren olması gereken "Tek Sağlık" kavramını kabullenmektir. Ancak ne yazık ki halen teoride ve tüm dünyada doğru uygulamanın "Tek Sağlık" uygulamaları olduğu ve koruyucu hekimlik uygulamalarının ön planda tutulması gerektiği bilinirken ülkemizde henüz buna dair düzenlemeler yapılamamıştır.

Dileriz ülke olarak gerek insanlarımız gerekse hayvanlarımız, gerek sağlığımız gerekse ekonomimiz ciddi kayıplar yaşamadan gerekli yasal düzenlemeleri yürürlüğe koyar, gerekli teşkilat yapılanmalarını gerçekleştiririz.

Başta sağlığından sorumlu olduğumuz hayvanlarımız olmak üzere, koruyucu hekimlik hizmeti verdiğimiz insanlarımıza da sağlıklı günler diliyoruz. Dünya Zoonoz Gününde bir kez daha hatırlatalım; İhtiyacımız olan bir tek "Tek Sağlık".

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.