Gökkuşağı Karabağlar’da

Gökkuşağı Karabağlar’da

Sergi 28 Şubat tarihine kadar açık kalacak.

 

Ressam Şerife Türker’in yağlıboya resimlerinden oluşan “Gökkuşağı” isimli 5.kişisel sergisi Karabağlar Belediyesi Meclis Fuaye Salonu’nda açıldı. Sergi 28 Şubat tarihine kadar açık kalacak.

 

Sanatçının tuval üzeri yağlıboya tekniğini kullanarak yaptığı doğa ve portre ağırlıklı çalışmalarının yer aldığı serginin açılışına Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, siyasi parti ilçe temsilcileri, muhtarlar, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda sanatsever katıldı.

 

Kısa bir açılış konuşması yapan ressam Şerife Türker, sanata ve sanatçıya verdiği destekten dolayı Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu başta olmak üzere eşi Ahmet Cenap Türker ve Hocası Ragıp Apaydın’a da teşekkür etti.

 

Kültürü ve sanatı unutmamamız gerekiyor

Ülkemizin çok acılı günlerden geçtiğini, yaşanan olaylarda çok sayıda şehidimizin olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Karabağlar Başkan Muhittin Selvitopu, tüm şehitlere  Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Bu zor günlerin dirayetle, mücadeleyle ve duruşla atlatılabileceğini belirten Selvitopu,  “Bugünlerde sergiler dursun, sanat dursun diyenlere karşı böyle sergiler açarak karşı bir duruş sergilememiz gerekiyor.  Özellikle buna toplum olarak çok ihtiyacımız var. Kültürü ve sanatı da unutmamamız gerekiyor. Çünkü kültür ve sanat da toplumun ve yaşamın bir parçası” diye konuştu.

 

Başkan Selvitopu son olarak sanatın bir çok dalını Karabağlar’da yaşatmak istediklerinin altını çizerek açılacak olan  kültür - sanat merkezleriyle, Karabağlar’da yaşayan insanları bu sanatlarla buluşturacaklarını sözlerine ekledi.

 

Açılışın ardından Başkan Muhittin Selvitopu sergiyi dolaşarak ressam Şerife Türker’den resimlerle ilgili bilgi aldı.

 

Şerife Türker kimdir?

“Öğrenmenin yaşı ve sonu yoktur” sloganıyla yola çıkan ressam Şerife Türker, içinde var olan resim tutkusunu dışa vurarak resim yapmaya karar verdi. İlk yıllarda evde kendi imkanlarıyla, devamında Konak Halk Eğitim Merkezi’nde, son 2 yılda RA resim atölyesinde çalışmalarına devam eden sanatçının resimleri yağlıboya ve spatul ağırlıklıdır. Sanatçı 2014 yılından bu yana birçok karma sergiye katılmış, kişisel sergi açmıştır. Sanatçının Karabağlar Belediyesi’nde açtığı “Gökkuşağı” isimli sergi 5’inci kişisel sergisidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.