Gökyüzünde etrafına ışık saçan sarmal bir nesne görüldü

Gökyüzünde etrafına ışık saçan sarmal bir nesne görüldü

ABD'nin Hawaii eyaletinde gökyüzünde etrafına mavi ışık saçan sarmal biçimli bir nesne görüldü. Bilinmeyen cisim çok sayıda tartışmaya neden oldu.

Japonya Ulusal Astronomi Gözlemevi'nden uzmanlar, "18 Ocak 2023'te, Subaru-Asahi Yıldız Kamerası, Hawaii'nin Maunakea bölgesi üzerinde uçan gizemli bir sarmal yakaladı” paylaşımını yaptı. Söz konusu cisim sosyal medyada yankı uyandırdı. Gizemli nesnenin dünya dışı bir cisim olabileceğine dair paylaşımlar yapıldı.

ihppc9lkskasuciui6istg.webp

Ancak, araştırmacıları şaşırtan görüntünün bir SpaceX roketinin fırlatılmasının sonra meydana geldiği anlaşıldı. Milyarder girişimci Elon Musk'ın sahip olduğu SpaceX geçen çarşamba ABD Uzay Kuvvetleri için uzaya bir GPS uydusu fırlattı. Gökyüzündeki sıradışı mavi nesne, uydunun fırlatılmasından kısa bir süre sonra, Maunakea'nın zirvesinde bulunan Subaru Teleskobu tarafından kameraya yakalandı.

SPİRAL GÖRÜNTÜ NASIL OLUŞTU?

ku6hivu1ruqd-phxddp-tq.webp

Araştırmacı Scott Tilley, spiralin konumunun, SpaceX'in Falcon 9 roketinin ikinci aşamasının muhtemelen fırlatıldıktan birkaç dakika sonra olacağı yer için neredeyse mükemmel bir eşleşme olduğunu açıkladı.

Keşiflerini resmi YouTube kanallarında paylaşan Japonya Ulusal Astronomi Gözlemevi'nden Subaru Telescope ekibi konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"İlk başta görüntünün sol ortasındaki küçük bir noktaydı.Sonra yay benzeri bir gaz bulutu çıkararak biraz daha büyüdü. Kabarcıkta parlak bir nokta belirdi, sonra bir spirale dönüştü."

falcon-heavy-and-elon-musk-at-lz-1-spacex-national-geographic-1-edit.jpg

Araştırmacılar, spiral şeklin, Falcon 9'un okyanusa uzun alçalması sırasında gereksiz yakıtı dışarı atan üst aşaması olarak değerlendirdi.

Buna göre, roket yakıtı fırlatıldığında donuyor ve spiral şeklinde kristalleşiyor. Ardından Güneş ışınlarının yansımasıyla göz kamaştırıcı bir şekilde parlıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.