Gölpark, bayramda doldu taştı

Gölpark, bayramda doldu taştı

İzmir’in yeni gözdesi

Menemen Belediyesi’nin tamamen öz kaynaklarıyla yarattığı, İzmir’in ilk, Ege’nin en büyük doğal göl parkı olma özelliğini taşıyan Gölpark Menemen, Kurban Bayramı tatilinde ziyaretçi akınına uğradı. 9 günlük bayram tatilinde yaklaşık 100 bin kişiyi ağırlayan Menemen’in Gölpark’ı, ziyaretçilerden tam not aldı.

2 Eylül’de yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı görkemli bir törenle hizmete açılan ve sadece 10 ayda tamamlanan 170 dönümlük dev alan, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde doldu taştı. Menemenlilerin yanı sıra, yoğun olarak İzmir merkez ve Manisa olmak üzere Ege Bölgesi’nin farklı illerinden ziyarete gelenlerin sayısı 100 bini buldu.

Hayvanat bahçesinden lunaparka kadar çok amaçlı projenin çocuk, genç, yaşlı herkese hitap ettiğini söyleyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Gölpark Menemen’e gösterilen yoğun ilgiden çok memnun kaldığını açıklayarak; “9 günlük Bayram tatili içerisine yaklaşık 100 bin vatandaşımızı konuk eden Gölpark Menemen’e gelen herkes bizlere teşekkür ediyor, buradan memnun ayrılıyor. Yakın zaman içerisinde böyle bir kalabalık görmedim. Gölpark projemiz marka olma yolunda emin adımlarla yürüyor. Başta Menemenliler olmak üzere İzmirlilere ve Egelilere teşekkür ediyorum. Göl parkımızı görmek isteyen tüm vatandaşlarımıza kapımız sonuna kadar açık” dedi.

GÖLPARK MENEMEN’DE NELER VAR?

170 dönüm alanda kurulan Gölpark Menemen, İzmir’in en büyük gokart pistine sahip. Gölpark Menemen’de, 25 bin m2’lik alanda kurulu 93 türden bin hayvanı barındıran hayvanat bahçesi bulunuyor. 5.600 m2’lik fuar alanı, lunapark, amfi tiyatro ve 10 bin kişilik konser alanına sahip tesiste; kapalı spor salonu, 2 halı saha, voleybol ve basketbol sahaları, tenis kortu da yer alıyor. Deniz bisikleti ile şehrin karmaşasından kurtulabileceğiniz, su perdesi üzerinde lazer gösterileri ile hoşça zaman geçirebileceğiniz, 5 iskelesi ile olta balıkçılığına imkan veren 27 bin m2’lik doğal gölet etrafında yapay kayalarla oluşturulmuş şelaleler bulunuyor. 950 metre uzunluğunda doğal bir nehre sahip Gölpark Menemen’de 2 kafeterya, seyir terasları, bisiklet parkuru, mini tren ve yürüyüş parkuru yer alıyor. 500 araçlık otoparka sahip tesiste el işi çarşısı ve yöresel pazarlar da yer alacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.