Gönül İlken “Nefes” ile İzmirlilerle buluşuyor

Gönül İlken “Nefes” ile İzmirlilerle buluşuyor

Sanatı; düşünce, duygu ve tasarıyı yansıtmanın yanı sıra, kendi varoluşunu da ifade etme biçimi olarak gören, tablolarında lekelerin ve renklerin uyumunu yakalamaya çalışan Ressam Gönül İlken beşinci kişisel sergisiyle İzmirli sanatseverlerle buluşuyor.

Kendi penceresinden, kendi “nefesinden”, figür, leke ve renkler ile yaptığı çözümlemeleri tuvale yansıtan Gönül İlken'in “Nefes” sergisi 1 Eylül'de Urla'da bulunan Kırmızı Sanat Galerisi'nde açılıyor. Resimlerindeki her bir fırça darbesini “can suyum” olarak nitelendiren sanatçı, eserlerinde ışık ve renk yardımıyla görsel bir şölene imza atıyor. Resimlerinde soyut bir anlatımcı olarak izleyiciyi düşünmeye yönlendirmeyi amaçlayan İlken, eserlerinde soyut yapı, renk ve leke ilişkilerine dayanan bir bütünlüğü yansıtıyor. Soyut anlayışta hiç bir zaman doğanın özünden tümüyle kopuş olmadığını söyleyen Gönül İlken, “Kokusunu nefes nefes içime bırakan her bir tabloma gönül dolusu teşekkür ediyorum” diyor.


Gönül İlken’nin eserlerinden oluşan beşinci kişisel resim sergisi, ‘NEFES’ 1 Eylül - 17 Eylül 2018 tarihleri arasında Kırmızı Sanat Galerisi’nde izlenebilir.

gonul-ilken1.jpg
Gönül İlken kimdir?

Ankara doğumlu olan Gönül İlken, Ankara Üniveristesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın ve Yayın Yüksekokulu Radyo Televizyon Bölümü'nden mezun oldu. Çeşitli kamu kuruluşlarında ve bankacılık sektöründe görev aldı ve bu sektörden emekli oldu. Emeklilikten sonra zamanının önemli bir bölümünü resim çalışmalarına ayırdı. 1999 yılında Zeki Şahin'in atölyesinde başladığı çalışmalarına Haluk Evitan ve Orhan Çetinkaya ile devam etti. Tablolarında lekelerin ve renklerin uyumunu yakalamaya öncelik verdi. Genel olarak figüratif soyut çalışmalar yapan İlken, bugüne kadar 4 kişisel sergi açarken 4 karma sergide de yer aldı. İlken'in birçok eseri banka koleksiyonlarında yer almaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.