Google 2030 hedefi ile karbonsuz olma yolunda!

Google 2030 hedefi ile karbonsuz olma yolunda!

Google 2030’a kadar karbonsuz olma hedefi ile çıktığı yolda emin adımlarla ilerlemeyi sürdürüyor.

Google rakiplerine benzer bir şekilde uzun bir süredir hizmetlerinde ve ürünlerinde sürdürülebilirlik politikasına bağlı kalıyor. Teknoloji devi üçüncü on yıllık iklim eylemi planına başlıyor. Bu planı duyurmak üzere Sundar Pichai kamera karşısına geçti ve bu sefer planların ”tamamen karbonsuz” olma üzerine odaklandığını belirtti.

Google zaten bir süredir iklim değişikliği ile mücadele etme noktasında adımlar atıyor. Dünyanın da iklim değişikliğine yönelik bakışını değiştirmek için çaba sarf eden şirket videoda da belirtildiği gibi, yakın dönemli iklim değişikliğinin sonuçlarına örnekler veriliyor. Ormansızlıktan kaynaklanan etkilerin ağır olduğu Kuzey Kaliforniya orman yangınını örnek gösteren Pichai, Google’ın bu gibi iklim değişimlerini tersine döndürmek için çaba sarf ettiğini söylüyor.

Google 2030 hedefi ile dünya çapında 7/24 karbonsuz enerjiye dayalı çalışmaya geçişin duyurusunu da yaptı. Google ve diğer teknoloji şirketlerinin yıllık elektrik tüketimini yüzde 100 yenilenebilir enerji ile eşleştirmesi hedefleniyor. Eğer bu gerçekleşirse o zamana kadar en büyük sürdürülebilirlik başarısı olarak kabul edilecek.

Söz konusu karbonsuz üretimin imkânsız olmadığını vurgulayan Pichai, Google’ın bu hedefe ulaşmadaki ilk şirketlerden birisi olabileceğini de vurguladı. Google’ın yaşam boyu net karbon ayak izinin artık sıfır olduğunu ve şirketin 2030’un sonuna kadar önemli üretim bölgelerinin tamamında karbonsuz enerji yatırımlarında 5 GW yaratma yolunda ilerlediğini de belirtmeden geçmeyelim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.