Google, açığını bulan bir öğrenciye 36 bin dolar verdi!

Google, açığını bulan bir öğrenciye 36 bin dolar verdi!

Bilindiği üzere büyük teknoloji şirketleri, açıklarını bulmak ve onları hackerların eline teslim etmemek için bazı ödüllü güvenlik programları düzenliyor.

Bilindiği üzere büyük teknoloji şirketleri, açıklarını bulmak ve onları hackerların eline teslim etmemek için bazı ödüllü güvenlik programları düzenliyor. Bunlardan biri olan Google da güvenlik açıklarını bulanlara çeşitli ödemeleryapıyor. Bunlardan en sonuncusu 17 yaşındaki Uruguaylı Ezequiel Pereira oldu.

Bulduğu güvenlik açığı ile Google’dan 36 bin dolar kazanmayı başaran Pereiraiçin bu ilk para ödülü olmadı. Arama motoru devinden daha önce de çeşitli meblalarda dört adet daha para ödülü kazanmış olan bu lise öğrencisi, ilk bilgisayarına 10 yaşındayken sahip oldu. 11 yaşında çeşitli programlama dilleriile tanışan ve bu alanda kendini geliştiren Ezequiel Pereirafarklı kodlama tekniklerini de öğrenmeye başladı. İlk açığını 2016 yılında buldu ve karşılığında 500 dolar gibi düşük bir para ödülüne sahip oldu.

Google açıklarını ders aralarında buluyor!

Bu kazandığı paradan sonra yılmayan ve açıkları bulmaya devam eden Uruguaylı lise öğrencisi, beşinci ve en karlı açığını da bularak adından söz ettirmeye başladı. Şirket içi iletişim programlarında bulduğu bir açık ile 36 bin dolarkazanan Pereira, ikinci bulduğu açık ile 10 bin dolar kazandığını ve bunu yalnızca ders arasındaki bir molada yaptığını söyledi.

Kazandığı paraları bilgisayar mühendisliği programlarına sahip olan ABD üniversiteleri için burs kazanma amacıyla biriktirdiğini söyleyen Pereira, bu ödül programları ile daha çok para kazanacak gibi görünüyor.

Google, bu ödül programı ile geçtiğimiz yıl 274 farklı güvenlik açığı bulan iyi niyetli hackerlara toplamda 2.9 milyon dolar dağıttı. Bu dağıtılan ödüllerde en yüksek ödülü 112.500 dolar ile bir hacker kazanmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.