Google, Android konusunda sessiz kalıyor!

Google, Android konusunda sessiz kalıyor!

Google geliştiriciler sayfasındaki Android kullanım oranları grafiklerini aylık periyodlar halinde güncelleyerek sürümlerin dağılımını kamuoyu ile paylaşıyor.

İlginç bir şekilde Google tarafında bir sessizlik hakim oldu. Ekim 2018’den bu yana yani 6 ayı aşkın süredir Android kullanım oranları grafiği güncellenmiyor.

Android kullanım oranları güncellenmiyor!

Google’ın Ekim ayında yayınlamış olduğu son grafikte Android Pie yer almıyor. Günümüzde birçok amiral gemisi ve orta seviye akıllı telefon güncellemeyi aldığı için artık tabloda kendine yer bulabilir. Ancak, güncellenmediği için göremiyoruz.

Tablonun neden güncellenmediğine dair Google’dan bir açıklama gelmedi.  28 Eylül itibariyle Google Play Store’da aktif olan Android cihazlardan gelen veriler doğrultusunda tabloyu inceleyerek, yayınlanan son değerlere birlikte göz atalım.

android-kullanim-oranlari-1.jpg
2018 yılı Nisan ayı itibariyle yüzde 4.6’lik bir kullanım oranına sahip olan Android Nougat sürümü, Eylül itibariyle yüzde 21.5’lik bir paya sahip. Android Nougat ise yüzde 28.2’lik kullanım oranı ile bir önceki döneme kıyasla gerileme yaşadı. Bunun yanı sıra eskimeye yüz tutan Marshmallow, Gingerbread, Kitkat ve Lollipop sürümleri her geçen gün düşüş yaşamaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.