Google, Android verilerini yayınlamıyor!

Google, Android verilerini yayınlamıyor!

Google Android için işletim sistemi dağılım verilerini 6 aydır yayınlamıyor. Şirketin bu kararı neden aldığı henüz tam olarak bilinmezken, bununla ilgili çeşitli spekülasyonlar bulunuyor.

İşletim sistemi dağılımı Android’in en kötü olduğu alanlardan biridir. Google her yıl yeni bir Android sürümü yayınlar, fakat bu yeni sürüm ancak küçük bir kullanıcı grubu tarafından kullanılır. Çünkü markalar, yeni sürümleri kullanıcılara sunmakta geç kalır. Bunun temel nedeni ise yüksek geliştirme maliyetleridir. Ancak eski Android sürümleri bir çok güvenlik açığını da içerisinde barındırır. Bu nedenle Google; Treble projesi, APEX gibi bir çok çözüm üzerinde çalışarak kullanıcıların güvenliğini sağlamaya çalışır.

Yine de durum çok iç açıcı değildir. Kullanıcıların çoğu hala 2 sene önce yayınlanan işletim sistemini kullanmaya devam eder. Google Android işletim sisteminde yazılım dağılımını gösteren basit bir web sitesine sahipti. Siteye giriyor, kullanıcılar hangi işletim sistemi sürümünü kullanıyor kolayca görüntüleyebiliyordunuz. Ancak işler 6 ay önce değişti.

Google, bu sayfayı 28 Ekim 2018 tarihinden bu yana güncellemiyor. Öyle ki; Android Q ve Android Pie listede bile görünmüyor. Aslında Android Pie bir çok kullanıcı tarafından aktif olarak kullanılıyor ve sürümün istatistiksel olarak yüksek bir paya sahip olduğu tahmin ediliyor.

Google, söz konusu web sitesinin açıklama kısmında verilerin incelendiğini, yakın zamanda güncelleneceği belirtse de söz konusu yazı, sitede bir aydan fazla bir süredir duruyor. Konu ile ilgili çeşitli spekülasyonlar da bulunuyor. Buna göre Google, veriler istendiği seviyede olmadığı için verileri yayınlamaktan kaçınıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.