Google arama yeniden tasarlanıyor

Google arama yeniden tasarlanıyor

Google, mobil cihazlarda tasarımsal değişikliğe gidiyor. Arama sonuçlarının görünümünü basitleştirmeyi amaçlayan şirket, mobil cihazlar için Google Arama‘yı yeniden tasarlayacak.

Google tarafından Cuma günü yayınlanan bir blog gönderisine göre arama sonuçlarının mobil cihazlardaki görünümü değişecek. Yeniden tasarımı yöneten Aileen Cheng, yayınlanan blog gönderisinde konuyu şu şekilde açıklıyor; “İnsanların aradıklarını daha hızlı ve daha kolay bulabilmeleri için biraz basitleştirmek adına geri bir adım atmak istedik”

Yeniden tasarım daha hızlı taramayı mümkün kılmayı amaçlıyor. Ayrıca yeni tasarımda daha büyük ve daha kalın metinlerin yanı sıra daha fazla Google yazı tipine sahip metin göreceğiz. Ek olarak kısmen azaltılmış gölgeler sayesinde, arama sonuçları ekranınızın genişliğini daha fazla kaplayacak. Yeniden tasarım ile ilgili teknoloji devi ayrıca, dikkat dağıtmadan önemli bilgileri vurgulamaya yardımcı olmak için renklerin “daha bilinçli olarak” kullanılacağını ifade ediyor.

Test edilen yeni tasarımdan edilen çıktılara göre, sayfanın üst kısmında daha fazla bilgi yer alıyor ve bazı görsel karmaşa azaltıyor. Bu durumun, aranılan şeyi bulmak için kullanıcıyı çok fazla aşağı kaydırmaya zorlamadan sonuçların ayrıştırılmasını kolaylaştıracağı düşünülüyor. Google, yenilenen tasarımın önümüzdeki günlerde kullanılabilir olacağını ifade ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.