Google aramalarda ‘TikTok ve Instagram’ için sekme geliyor

Google aramalarda ‘TikTok ve Instagram’ için sekme geliyor

Tek tek başka platformlara eklenen ‘kısa video’ özelliği artık Google’ın da ilgisini çekiyor ve yeni bir özellik test ediyor.

Google mobil aramalarda kısa videolar sekmesi eklemeye hazırlanıyor. Instagram ve TikTok videolarını direkt olarak arama çubuğunda gösterecek olan bu özellik short videos yani kısa videolar sekmesinde yerini alacak.

Google kullanıcılar tarafından oldukça sevilen kısa videolar için aramayı ve bulmayı daha kolay hale getiren özelliğini deniyor. Şu an için test aşamasında olan özellik Techcrunch’taki habere göre aslında Google’ın bir süredir üzerinde çalıştığı bir proje. Yazılım geliştircilerin dikkatini çeken özellik, bir Google yetkilisi tarafından da doğrulandı.

Test aşamasında olan bu yeni özellik aslında kullanıcıların arama yaptıklarında konu hakkında bir Instagram veya TikTok videosu varsa bunları ayrı olarak göstermesi mantığına dayanıyor. Söylendiği kadarıyla bu özellik mobil taraf için test ediliyor ve çok kısıtlı sayıda kişi kullanabiliyor. İlerleyen süreçte masaüstü tarafa taşınıp taşınmayacağı bilinmeyen bu özelliğin yeni keşfedildiğini söyleyelim.

Google bildiğiniz üzere halihazırda videolar sekmesine sahip. Buna benzer bir özellik olan kısa videoların da arama sonuçlarında görünecek olması oldukça dikkat çekici zira Instagram ve TikTok videosu arayan ve bunları izleyen milyonlarca insan bulunuyor. Google bu kişilerin işini kolaylaştırmaya geliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.