Google Asistan görünümü yenilenecek

Google Asistan görünümü yenilenecek

Google, popüler asistanı Google Asistan için sürekli olarak yeni özellikler test ediyor. 

Android 12 ile birlikte pek çok yeniliğe kavuşması beklenen bu asistan, arayüz tarafında da bir takım değişikliklere uğrayacak.

XDA geliştiricileri tarafından ortaya çıkarılan yeni resimlere göre Google Asistan, mevcut görünümünden daha renkli bir arayüz ile güncellenecek. Şu anda bunun ne zaman geleceğine dair tam bir bilgi bulunmazken, sızdırılan fotoğraflardan nasıl olacağına göz atabilmek mümkün.

2020 yılında Google, sesli asistanı Google Asistan için açık ve koyu tema tarafında bir güncelleme yapmıştı. Daha kompakt bir arayüz ile güncellenen bu uygulama, sistem temasıyla da daha uyumlu hale geldi. Şimdi ise şirket, sesli asistanını yeni renklerle tekrardan güncellemeye hazırlanıyor. Zira geliştiriciler tarafından sızdırılan resimlere göre bu asistan, Androi 12 ile birlikte daha yeni ve renkli bir arayüze kavuşacak.

basliksiz-1-251.jpg

Google Asistan yeni renklere kavuşacak

Güncelleme ile birlikte Google Asistan, karanlık ve açık moda bağlı olarak arka planı yeni renklerle güncelleyecek. Artık uygulama arka planında yukarıda da göreceğiniz üzere mavi ve yeşilimsi bir gölge olacak.

Google’ın bu renklendirmeyi Android 12’ye uyumlu olarak test ettiği söyleniyor. Çünkü şirket yeni işletim sisteminde de temayı uygulamaların renkleriyle eşleştirmeyi planlıyor. Muhtemelen Asistan uygulaması da bu yeniliklerden biri olacak.

Yeri gelmişken Android 12’deki ”para” temasının nasıl olacağını da belirtelim. Google, yeni işletim sisteminde bildirim arayüzünün arka plan rengini, hızlı ayaların rengini ve kilit ekranın rengini otomatik olarak değiştirecek. Bu, genelde uygulamaların rengine göre temaya yansıyacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.