Google Asistan rakip tanımıyor!

Google Asistan rakip tanımıyor!

Ülkemizde de hem iOS hem Android kullanıcılarının Türkçe olarak kullanabildiği Google Asistan kullanıcı sayısı ile rekor kırmaya hazırlanıyor.

CES 2019 etkinliği sırasında Mountain View tabanlı arama devi, paylaşmış olduğu veriler ile birlikte Ocak ayının sonuna kadar 1 milyar kullanıcıya ulaşacaklarını iddia etti.

Geçmişe şöyle bir bakacak olursak, Google Asistan‘ın Mayıs 2018’de dünya çapında 500 milyon kullanıcıya sahip olduğunu görmekteyiz. Oldukça kısa bir süre içerisinde ciddi bir kullanıcı kitlesine ulaşan arama devi, başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor.

Bildiğiniz üzere Alexa, 100 milyon cihazda aktif bir şekilde kullanılıyor. Eğer Google, bu ay sonunda 1 milyar kullanıcıya ulaşacak olursa, en büyük rakiplerinden biri olan Alexa’ya karşı hem büyük bir fark atacak hem de ezici bir üstünlük kurmuş olacak.

Türkçe Google Asistan sonuna iOS için yayınlandı!

2 yıl önce ABD, Japonya, İtalya, Fransa gibi bazı ülkeler için yayınlanan Google Asistan iOS sürümü için sıra Türkiye’ye geldi. Siri ile rekabet etmeyi amaçlayan Google, ülkemiz için yayınlanacak Android sürümünün tarihini öne çekmişti ve ardından ülkemizde büyük yankı uyandırmıştı.

Geçtiğimiz günlerde ise, ülkemizdeki birçok iOS kullanıcısının merakla beklediği Türkçe sürüm App Store’dan indirilebilir hale getirildi. Google’ın altyapısına bağlı olarak Haritalar, Takvim ve Fotoğraflar gibi birçok popüler uygulama ile entegre çalışabilen sanal asistan, işlevselliği ile dikkat çekiyor.

Yukarıda bahsettiğimiz uygulamaları kullanabilmenin yanı sıra temel özellikler olarak sesli komutlar ile telefon araması yapabilme, mesaj atabilme, maillerinizi cevaplayabilme, müzik dinleyebilme veya değiştirebilme gibi tüm komutları Türkçe dil desteği ile gerçekleştirebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.