Google Asistan, Shazam gibi mırıldanma algılayacak

Google Asistan, Shazam gibi mırıldanma algılayacak

Google Asistan yeni Hum to Search yani mırıldan ve ara özelliği ile söylenen şarkıyı bulabilecek. Bunun için ise Google Asistan uygulamasını açıp, “bu şarkı nedir?” demek yeterli.

Google, Siri rakibi kişisel asistanına her geçen gün yeni yetenekler eklemeye devam ediyor. Yeni eklenen bir güncelleme ile birlikte, sadece etrafınızda çalan bir şarkıyı değil aynı zamanda mırıldandığınız bir parçayı da Asistan sizin için bulabiliyor.

Bu yeni Google Asistan özelliği olan Hum to Search yani mırıldan ve ara özelliği çok basit bir kullanıma sahip. Google Asistan uygulamasını açtıktan sonra, mikrofon simgesine dokunup “bir şarkı ara” “bu şarkı nedir?” cümlelerinden birini sorabilirsiniz.

Bu cümleyle birlikte şarkıyı mırıldanabilir ya da çevrenizde çalan bir şarkıyı dinletebilirsiniz. Denemelerimizde mırıldanma konusunda başarılı olan Google Asistan, özellikle bilinen parçalarda başarılı bir şekilde mırıldanmayı ve ıslık çalmayı kolayca anlayabiliyor. Ancak tabii ki mikrofona yakın bir şekilde mırıldanmak ve ıslık çalmak daha iyi sonuç verebilir.

Mırıldan ve ara özelliği ile Google Asistan, mırıldandığınız parçalara en benzeyen üç şarkıyı sizin için sıralıyor. Bulunan parçanın üzerine tıklandığında ise sadece Google üzerinde arama yapılabiliyor.

Google Asistan bu özelliği makine öğrenimi gibi yeteneklerini kullanarak yaptığını açıkladı. Bu yapay zeka sayesinde, mırıldandığınız melodi sayısal bir hale getiriliyor ve benzer melodilerin sayısal verileriyle karşılaştırılıyor. Google, mırıldan ve ara özelliği için özel bir çalışma yapmış. Buna göre stüdyo kayıtları üzerinden mırıldanma, ıslık çalma gibi denemelerle, yapay zekaya düşük tonlu melodileri algılaması öğretilmiş.

Şu an için Android tarafında Türkçe dahil 20 dili destekleyen uygulama, iOS tarafında ise şu an an için yalnızca İngilizce destekli olarak karşımıza çıkıyor. Google’ın kısa bir sürede iOS tarafına diğer dilleri eklemesi ve desteklenen dil sayısını artırması bekleniyor. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.