Google Asistan Türkiye’ye geliyor!

Google Asistan Türkiye’ye geliyor!

Android kullanıcılarını çok sevindirecek özel bir haber ile karşınızdayız

Android 5.0 ve sonraki sürümlerde kullanılabilir durumda olan ve Google’ın en büyük yatırımlarından biri olan Google Asistan sonunda Türkiye’ye geliyor. Google I/O için bulunduğumuz San Francisco’da öğrendiğimize göre, Google’ın yapay zeka asistanı için yeni durak Türkiye olacak.

Google Asistan Türkçe dil desteği kazanıyor!
 

Uzun süredir Siri, Alexa ve Cortana gibi rakiplere karşı sıkı bir rekabet içinde olan Google Asistan, veri tabanının genişliği sayesinde Android ekosisteminin vazgeçilmezi haline geldi. Android cihazların yaygın olduğu bölgelerde lokalizasyon çalışmaları yürüten Google, şimdiyse Türkiye için düğmeye bastı. Bu önemli gelişme hakkındaki detayları Hakkı Alkan San Francisco’dan bildirecek.


Peki, Google Asistan neler yapabiliyor?
 

Google’ın yapay zeka sistemi veri tabanının Google direkt bağlı olması sayesinde çok geniş bir ağ içerisinden bilgileri çekebiliyor ve böylece size gerçek bir asistan olabiliyor. Hava durumu, navigasyon, yemek yiyebileceğiniz yerler, çağrı yapabilme, konuşarak SMS yollayabilme, spor müsabakalarının detaylı sonuçları, çeviri hizmeti ve daha aklınıza bile gelmeyecek tonla şey Google bünyesinde bulunuyor. Asistanın yapabileceklerinin tam listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.