Google Asistan uygulaması yeniden güncelleniyor!

Google Asistan uygulaması yeniden güncelleniyor!

Google Asistan uygulaması, kaybettiği bir özelliği yeniden kazanmaya hazırlanıyor.

Geliştirilme durumu aktif olan kişisel yardımcı yazılımı, 18 Mayıs 2016‘da hizmete açılmıştı. Alışveriş listesi hazırlatmak, alarm kurdurmak veya bir hatırlatma yaptırtmak gibi çeşitli işlerinizi yaptırabildiğiniz uygulama, araç kullananları ilgilendirecek bir özelliğin tekrar geliştirilmesi ile meşgul.

Aslında yeni olmayan bu özellik, Google tarafından 2014 yılında kullanıcıların beğenisine sunulmuştu. Aktif olduğu süre boyunca istenileni veremeyen asistan, bilinmeyen bir neden ile kullanıma kapatılmıştı. Bu fonksiyonu yeniden aktif etmek isteyen arama motoru şirketi, arabasını nereye park ettiğini unutanlar için hatırlatma işlevi görecek bir sistem tasarlıyor.

Haritalar uygulamasını açıp park edilen konumun kayıt edilmesine imkan tanıyan Google, bu sayede unutkanlığı tamamen ortadan kaldırıyor. Şayet yoğun bir gününüzde aracınızı park ettiğiniz yeri hatırlamazsanız, bu uygulama size hiçbir işlem yapmanıza gerek kalmadan gerekli hatırlatmayı yapacak.

Google Asistan, konum geçmişinize ve kendisinin yaptığı tahminlere göre hareket eder. Bu bağlamda, aracı sürmeyi nerede bırakacağınızı ve nerede yürümeye başlayacağınızı tespit etmeye çalışır. Yardımcı program, bazen tam doğru tespitler yapamıyor. Buna zıt olarak, bu eksi yönüne rağmen, yine de yardımcı oluyor. İlla ki kesin ve doğru bir noktayı kayıt etmek istiyorsanız, haritalar bölümünden konum geçmişi listenize girmeniz ve listeye istediğiniz o noktayı kendinizin kayıt etmesi şart.


Haritalar kısmındaki park yerinizi manuel bir şekilde kaydetmeniz durumunda uygulama bunu en doğru yer olarak kabul eder ve onu kendisinin tespit ettiği konumun yerine kullanır. Ne yazık ki Google, Android Auto veya araçlarında Bluetooth bağlantısı kullanan kişiler için kesin hesaplamalar yapamıyor. Yazılım, şu an için henüz hazır değil. Google, bu konu hakkında henüz bir açıklama yapmadı. Tecrübeli firma, sunucu tarafındaki çalışanların test yapmaları amacıyla yazılımı aktif etmiş durumda. Çıkış tarihi konusunda ise bir bilgi mevcut değil.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum