Google, Avrupa Birliği'nin cezasına itiraz etti...

Google, Avrupa Birliği'nin cezasına itiraz etti...

Google, Avrupa Birliği'nin 4,34 milyar euroluk 'tekelle mücadele cezası' kararına karşı çıktı. İşte detaylar...

Avrupa Birliği Komisyonu, 3 ay önce Android işletim sistemi rakiplerini engellemek için kullandığı gerekçesiyle Google'a 4,34 milyar euroluk 'tekelle mücadele cezası' vermişti. 

Google yaptığı açıklamada, AB Komisyonu'nun Android için verdiği kararı Lüksemburg'a götürdüğünü duyurdu. Karar, Avrupa Birliği'nin en yüksek ikinci yargı organı olan AB Genel Mahkemesi'nde temyiz edildi.

Peki ne olmuştu? Google, arama motoruyla kendi alışveriş hizmetlerine avantaj sağladığı ve hakimiyetini kötüye kullandığı gerekçesiyle Avrupa Komisyonu tarafından 2,4 milyar euro para ödeme cezasına çarptırılmıştı.

Komisyonun kararı, Google’ın stratejisinde gözlemlenen iki aykırı kalıba dayanıyor:

Google'dan AB'ye red!

Bunlar kendi ürünlerine daha fazla önem vermesi ve rakip ürünlere daha az önem vermesi. Şu anda da şirket, kendi ürün listelemelerini aramaların en üstünde ya da yakınlarında görüntülüyor. 

Konu hakkında açıklama yapan Avrupa Komisyonu'nun Rekabetten Sorumlu üyesi Margrethe Vestager, Google'ın Avrupa Birliği'nin tekelleşmeye karşı getirilen yasalarını çiğnediğini ifade ederek şunları kaydetti:

"Google'ın karşılaştırmalı alışveriş hizmeti, rakip firmalardan daha iyi bir platformla müşterileri kendisine çekmek yerine, bir arama motoru olarak pazardaki hakimiyetini kendi lehine kullanma ve rakip firmaları kullanıcıların gözünden uzaklaştırma stratejisi üzerine kuruldu."

Kaynak: Teknolojioku

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.