Google, büyük temizliğe başlıyor

Google, büyük temizliğe başlıyor

Uygulama 1 Aralık’ta başlayacak. 2 yılda 1 kez giriş yapılması hesabı korumak için yeterli olacak.

Dünya genelinde 1.8 milyarı aşkın kullanıcısı olan Google'ın e-posta uygulaması Gmail, iki yıl boyunca hiç kullanılmayan hesapları temizleyecek.

Google'dan yapılan açıklamaya göre, uygulamanın 1 Aralık'ta başlayacağı belirtildi.

Gazete Oksijen’de yer alan habere göre, temizlik operasyonunun Gmail ile birlikte bağlı uygulamaları olan Dokümanlar, Workspace, Drive, Meet ve Google Fotoğraflar'ı da etkileyeceği, aktif olmayan bir hesaba 2 yılda 1 kez giriş yapılmasının ise hesabı korumak için yeterli olacağı bildirildi.

Twitter'ın daha önce birçok kez yaptığı ve yumurta diye tanımlanan hesapları sildiği bu çapta bir temizlik, Google için bir ilk.

google-zw5m-1248.webp

Google'ın Ürün Yönetiminden Sorumlu Başkanı Yardımcısı Ruth Kricheli, mayısta yaptığı açıklamada yıl sonuna doğru bir temizlik yapmayı planladıklarını ve kullanılmayan hesaplara ait tüm verilerin silinebileceğini söylemişti.

Şirketin 25 yıllık tarihinde bu konuda yaptığı ilk politika değişikliği, eleştirileri de beraberinde getirdi. Twitch'in eski CEO'su Emmett Shear, hesap silmenin müşterekleri yakmak anlamına geleceğini savunarak, "Umarım kimse Google'a önemli bir şey için güvenmiyordur" dedi.

Shear ayrıca temizlikten Youtube videolarının da etkileneceğini ima etti. Google ise iddialar üzerine Youtube videolarının temizlik kapsamının dışında olduğu açıklaması yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.