Google Çeviri kamera ile kullanılan dili algılayacak

Google Çeviri kamera ile kullanılan dili algılayacak

Google Glass tüketici tarafında beklentileri karşılayamasa da şirket, artırılmış gerçekliğin Arama ve Haritalar gibi hizmetlerde geleceğe hakim olacağını öngörüyor. 

Google son olarak I/O 2019 etkinliğinde Google Lens’in bilgileri kolayca algılayıp hayatı kolaylaştırdığı bir dizi özelliğini tanıttı. Bu özellikler arasında otomatik dil algılama da bulunuyor. Anında çeviri Google Lens’e geliyor. Ancak öncesinde Google Çeviri Android uygulamasında denemelere başlandı. Google Çeviri kamera ile kullanılan dili anında algılayacak.

Google Çeviri Android ya da iOS uygulamasında kamerayı kullanarak çeviri yapmak mümkün. Fakat dil seçimini kullanıcının yapması gerekiyor. Bu mevcut özellik yeni 5.29 güncellemesiyle bir adım öteye taşınıyor. Anında çeviri modu dili otomatik olarak algılıyor. Böylelikle kameraya gösterilen yazıların hangi dil olduğu hızlıca tanımlanıyor.

Google Çeviri Android uygulaması yeni arayüzüne de kavuştu. Anlık, Tarama ve İçe Aktar gibi yeni modlar uygulamaya eklendi. Buradaki Anlık modu sayesinde uygulama dili algılıyor ve çeviriyor.

Yeni gelen 5.29 sürümüyle kullanımı kolaylaşan Google Çeviri insanların yabancı dil konusunda sıkıntılar yaşamasının önüne geçmek gelişmeye devam ediyor.


Kaynak: Shiftdelete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.