Google Chrome, her şeyi gizlice tarıyor!

Google Chrome, her şeyi gizlice tarıyor!

Hız yarışında rakiplerini bir bir geride bırakan Google Chrome, güvenlik konusunda da yayınladığı güncellemeler ile ön plana çıkıyordu.

Ancak bugün gelen haberler, Chrome’un hiç de güvenli olmadığını aksine kişisel verileri tehlikeye soktuğu yönünde. Peki, Google tam olarak neyle suçlanıyor?

Siber güvenlik uzmanı Kelly Shortridge, Chrome’un bilgisayardaki tüm klasörleri düzenli olarak taradığını ve bu bilgilerin direkt olarak Google’a gönderildiğini iddia etti. Peki, Facebook’un veri skandalından sonra en büyük olay olarak görünen izinsiz dosya tarama ve bunları aktarma olayı nasıl gerçekleştiriliyor?

Chrome, verileri nasıl topluyor?
 

Google’ın tarayıcısının içerisinde bildiğiniz gibi zararlı yazılımlara karşı korumak için giriş seviyesi bir güvenlik modülü yer alıyor. Antivirüs yazılımı üreticisi ESET‘in çekirdeğini kullanan Cleanup Tool, bilgisayarda zararlı yazılım olup olmadığını otomatik olarak tarıyor ve bu bilgileri Google’a gönderiyor.

Bu bilgilerin anonim olarak gönderildiği yani tarayıcının tüm bilgilerinizi direkt olarak Google’a raporlanmadığı düşünülüyor. Eğer bilgilerinizi Google’dan uzak tutmak istiyorsanız; Ayarlar>Gizlilik ve güvenlik bölümünden Tehlikeli uygulamaların ve sitelerin tespit edilmesine yardımcı olmak için Google’a bazı sistem bilgilerini ve sayfa içeriklerini otomatik olarak gönder seçeneğini kapatabilirsiniz.

chrome.jpg


Son olarak; Google’ın verileri sadece Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlardan topladığını, Apple tarafında ise böyle bir açığın tespit edilemediğini belirtelim. Muhtemelen bu olayın ortaya çıkmasının ardından bir güncelleme yayınlanacak ve tarayıcıyı yeniden başlattığınızda veri paylaşımı için izin isteği tekrardan sorulacaktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.