Google Chrome hızlanıyor!

Google Chrome hızlanıyor!

Chrome‘u geliştirmeye devam eden Google, çalışmalarına devam ediyor. Son zamanlarda Opera ve Microsoft Edge‘nin adımları ile pazardaki rekabet artarken, Google’da elini güçlendirmek istiyor.

Chrome ekibi, tarayıcının Windows’da yüzde 22, diğer uygulamalar üzerinde yüzde 8 ve GPU üzerinde yüzde 3’e kadar bellek tasarrufu oluşturduğunu belirtti. Tarayıcının yanıt verme hızı yüzde 9 arttı. Tüm bu gelişmelerin hepsi, Google’ın gelişmiş bellek ayırıcısı PartitionAlloc sayesinde meydana geldi.

Google Chrome, belleği nasıl kullanması gerektiği konusunda artık daha akıllı. Chrome, aktif olarak kullanılmayan sekmeleri optimize edecek. Böylece, bellek kullanımı azalacak. Android ve Windows’a ek olarak macOS’da da arka plan kullanımı azalacak.

google-chrome-89-guncellemesi-ile-hizlaniyor.jpg

Android’in yeni yeteneklerine göre güncelleştirilen Chrome, yüzde 5 hız artışı yaşadı. Böylece, sayfa yüklenmeleri daha hızlı olacak ve daha az kaynak tüketecek.

Google Chrome 89 güncellemesi ile gelen bir diğer özellik de Freeze-Dried Tabs. Android sürümü için getirilen bu özellik ile uygulamanın ilk açılışı hızlandırılıyor. Eğer kullandığınız sekme fazla işlem gücü istemiyorsa, asıl sekme yüklenene kadar kullanıcıya bir demo gösterilecek. Böylece, sayfalar daha hızlı yükleniyor gibi görünecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.