Google Chrome kullanıcıları dikkat!

Google Chrome kullanıcıları dikkat!

Adblock Plus’ı Chrome’la birlikte kullanıyorsanız ve eklentiyi çok kısa bir süre önce indirdiyseniz, yüklediklerinizi sonra kontrol etmenizde fayda var. Çünkü 37 Bin Chrome Kullanıcısı sahte Adblock Plus eklentisi indirdi.

Kısa bir süre önce Google chrome'a Adblock Plus eklentisi indirdiyseniz, sisteminizi kontrol etmenizde fayda var. Sahte Adblock Plus eklentisi Google’ın doğrulama sürecini aşmayı başararak Chrome Web Mağazası’nda gerçek eklentinin yanında yerini aldı.

Anonim siber güvenlik kişiliği SwiftOnSecurity tarafından ortaya çıkarılan sahte eklenti Google tarafından hemen mağazadan kaldırıldı. Ancak bu durum anlaşılana kadar 37 bin kişi eklentiyi indirdi. 10 milyondan fazla kişi meşru hizmeti kullanıyor. Uzantının kötü niyetli olup olmadığını veya hangi verilerin tehlikeye gireceğini bilmiyoruz.
Google, kötü amaçlı Chrome uzantılarıyla ilgili büyük bir sorun yaşıyordu. Şirket , Windows ve Mac kullanıcılarının Chrome Web Mağazası'nda barındırılmayan Chrome uzantılarını indirmesini resmi olarak engellediği 2015 yılında kabul etti. Bu hareket, kullanıcıların kötü amaçlı yazılımları indirme endişelerini gidermek amacıyla yapıldı. Şirket, Windows kullanıcıları için bu politikayı resmi hale getirirken, istenmeyen uzantıların kaldırılması için destek taleplerinde yüzde 75'lik bir düşüş gördüğünü belirtti.

SwiftOnSecurity, sahte uzantının popüler adları ve spam anahtar kelimelerini klonlayan “hileli bir geliştirici tarafından oluşturulduğunu söylüyor.  Google konu hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.