Google Chrome o uzantıları durduracak!

Google Chrome o uzantıları durduracak!

Google Chrome ücretli uzantılar kaldırma kararı aldı. 

Google, Chrome Web Mağazası’nda sunulan ücretli Chrome uzantılarını kapattığını duyurdu. Google Web Mağazası ödemelerinin kullanımdan kaldırıldığını duyuran şirket, bu noktada yeni bir ücretli eklenti yüklenmesinin de önüne geçiyor.

Yayımlanan blog yazısıyla duyurulan bu durdurma kararı şu şekilde açıklanıyor:” Chrome Web Mağazası ödeme sistemi artık kullanımdan kaldırılmıştır ve önümüzdeki aylarda kapatılacaktır.Uzantılarınızdan para kazanmanın başka birçok yolu vardır ve şu anda Chrome Web Mağazası ödemelerini kullanıyorsanız, başka birine geçmeniz gerekir.”

Bunun yanında Google’ın ödeme yöntemini kullanmayanlar etkilenmiyor. Google’a göre geliştiriciler pazartesi gününden itibaren artık yeni ücretli uzantılar yapamayacak. Kullanıcıların istismar edildiğini fark eden Google, ücretli uzantıların yayımlanmasının askıya almıştı.

Aşağıda Google’ın paylaştığı zaman çizelgesi bulunuyor:

basliksiz-1-060.jpg

Google 1 Şubat tarihine kadar sistemin işlevlerini aşamalı olarak kaldırmayı planlıyor. Mevcut uzantıların artık Chrome Web Mağazası’nın ödeme sistemini kullanan müşterilerden ücret alamayacağını söylüyor. Google’dan nisan ayında da benzer bir uzantı hamlesi gelmişti. Spam içerikli uzantıları engellemek isteyen Google, bunlar için bir dizi güvenlik politikası paylaşmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.