Google Chrome yeni güncelleme ile daha güvenli

Google Chrome yeni güncelleme ile daha güvenli

Google Chrome, alacağı yeni güncelleme ile şifrelerinizin güvenliğini sağlamayı ve yönetmeyi kolaylaştıracak. Google, güvenliğinizi üst seviyeye çıkarmak için Chrome 88 ile yeni şifre özelliklerine kavuşuyor.

Google, Chrome web tarayıcısında hali hazırda bazı yararlı şifre koruma özellikleri zaten sunuyor. Örneğin, yeni bir hesap oluştururken güçlü parolalar oluşturmanıza yardımcı olabiliyor ve bunları kaydedebiliyor.

Bu sayede bir harf veya sayı dizisini hatırlamanıza gerek kalmadan rahatlık şifre kombinasyonları oluşturabiliyorsunuz.

Google Chrome, yeni alacağı güncelleme Chrome 88 ile kaydedilmiş tüm şifrelerinize kolayca erişmenize ve bunları yönetmenize yardımcı olabilecek birkaç yeni özelliği kullanıma sunuyor. Yeni gelecek güncellemenin yakında iOS veya masaüstü kullanıcıları için kullanıma sunulması bekleniyor.

Yeni güncelleme ile Chrome profil simgenizin altında yer alan anahtar simgesini tıkladığınızda, şifre yöneticisine yönlendirileceksiniz. Ayrıca yeni Chrome artık, güvenliği ihlal edilmiş veya zayıf şifreleri değiştirmeniz gerektiğini de bildirecek.

Ek olarak Chrome üzerinde yer alan “şifreleri kontrol et” bölümünden “şifreyi değiştir” bağlantısına tıklayarak ilgili web sitesine gidebilecek ve böylece giriş bilgilerinizi düzenleyebileceksiniz. Bu kapsamda Google, sizin için bir uzun sürerdi değiştirmemiş olabileceğiniz eski şifrelerinizi kontrol edecek ve yenisi için size için güçlü bir şifre önerecek.

Google ayrıca, kullanıcıların tüm giriş bilgilerini tek bir yerden hızlı ve kolay bir şekilde yönetebilmesi için şifre yöneticisini basitleştiriyor. İlk olarak iOS ve Chromebook gibi bazı masaüstü kullanıcılarının sahip olacağı güncelleme, Android kullanıcıları için ileriki bir tarihte kullanılabilir olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.