Google Chrome'a beklenen özellik geldi!

Google Chrome'a beklenen özellik geldi!

Google, Chrome 74 güncellemesi ile hem masaüstü hem de Android tarafında yeniliklerle getiriyor. 

Google Chrome 74 sürümüyle birlikte karanlık mod özelliği geliyor. Bu özellik ile birlikte, Google Chrome kullanıcıları isterlerse tarayıcılarını karanlık moda alabilecekler. Chrome veri tasarrufu özelliğinin de yenilendiği güncellemenin detaylarını haberimizden hep birlikte inceleyelim.

Google Chrome 74 güncellemesi, resmi olarak Windows, Mac ve Linux kullanıcılarına dağıtılmaya başlandı. Yayınlanan güncelleme ile beraber yeni erişilebilirlik ayarı ve bir dizi yeni özellikler uygulamaya eklendi. En dikkat çeken iki yenilik ise 'karanlık mod' ile 'veri tasarrufu' özelliğinin değişmesi oldu.

Bir süredir Google Chrome Windows sürümün 'karanlık mod' desteği alacağı konuşuluyordu. Sonunda Chrome 74 ile beklenen 'dark mod' özelliği geldi. Hali hazırda üçüncü parti eklentilerle mümkün olan 'siyah tema' artık Chrome’un bir özelliği haline geldi. Karanlık modu aktif etmek için işletim sisteminin ayarlar menüsünde, renkler altından varsayılan uygulama modu seçimini koyu olarak ayarlamak yeterli oluyor. Görünümü ise gizli moda oldukça benziyor.

Ayrıca Google, daha önce düşük veri hızları olan ülkelerdeki kullanıcıları hedef alan özellikleri barındırdığı güncelleme ile  “Veri Tasarrufu” adında yeni bir özelliği kullanıma sunmuştu. Şimdi gelecek olan Google Chrome 74 sürümüyle bu özellik de değişecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.