Google Chrome'da önemli yenilik 

Google Chrome'da önemli yenilik 

Google Chrome, her güncellemeyle yeni bir özelliğe sahip oluyor.

Öne çıkan son raporlara göre Google bu konu hakkında farklı alternatifler deniyor. Sürekli olarak güncellenen Google Chrome, yakında masaüstü uygulamasında sayfalar arası geçişi hızlandıracak. Bu sayede kullanıcı da zamandan tasarruf edecek.

Google Chrome sayfalar arası geçişi hızlandıracak

Şu anda Chrome kullanan düşük donanımlı bilgisayarlarda sayfalar arası geçiş oldukça yavaş. Görünüşe bakılırsa Google bunu yakında yeni bir önbellekleme ile arttıracak. Şirket, masaüstü tarayıcısında önbelleği tutarak sekmeler arasındaki ileri ve geri hareketlerini daha stabil hale getirecek. Aslında bu tarayıcının RAM tüketimini azaltmaya yönelik bir durum değil. Ancak bir önceki sayfaya dönmek için kesinlikle iyi bir fikir olarak düşünülebilir.

google-chrome-masaustunde-onemli-bir-yenilik-alacak.jpg
Google’ın üzerine çalıştığı bu özellik; geri-ileri ya da BFCache olarak adlandırılıyor. Bu özellik daha önce Chrome’un mobil sürümünde de mevcuttu. Şirket Ocak ayında Chrome 88 ile mobil kullanıcılarına bu özelliği getirirken, şimdi ise; Windows, Mac ve Linux için test etmeye başladı.

BFCache‘nin temel amacı, kullanıcının terk ettiği sayfayı önbellekte tutmaktır. Örneğin Android kullanıcılar bu özelliği kullanırken sekmeler arası geçici anlık olarak gerçekleştirebiliyor. İşte masaüstü uygulamaya sahip kişilerde bir önceki bulunduğu sayfaya çabucak dönebilecek. Bu sayede hem veriden, hem de zamandan tasarruf etmiş olunacak.

Kullanıcıların merakla beklediği bu özellik, şu an için deneysel aşamada ve henüz beta testlerinde piyasaya sürülmedi. Ancak şirketin yeni BFCache işlevi, Chrome 92 ile birlikte tüm kanallarda kullanıma sunulacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.