Google Chrome’da veri tasarrufu dönemi başlıyor

Google Chrome’da veri tasarrufu dönemi başlıyor

Google Chrome, hem masaüstü hem de Android tarafında yeniliklerle geliyor. Chrome veri tasarrufu özelliği ekleniyor. Bu özellik RAM yönetimine de etkileyecek.

Google, düşük veri hızları veya bağlanabilirliği olan ülkelerdeki kullanıcılar için Android ve masaüstü Google Chrome uygulamalarına bazı yenilikler getirdi ve “Veri Tasarrufu” adında bir özelliği kullanıma sundu. Fakat şimdi bu özellik üzerinde değişiklikler olacak.

Veri Tasarrufu modu daha düşük çözünürlükte fotoğrafları kullanıcılara göstererek kullanıcıların daha az veri harcamasına olanak sağlıyordu. Bu tasarruf duruma göre yüzde 60’a kadar çıkabiliyordu. Ayrıca söz konusu özellik ile web siteleri, 2 kat daha hızlı açılıyor, çok daha hızlı tepki veriyorlardı.

Google şimdi söz konusu özelliğe bazı yeni özellikler ekliyor ve bunu Android için Google Chrome tarayıcıya sunmaya hazırlanıyor. Söz konusu özelliğin adı da değişerek “Chrome Lite” olacak.

Chrome Lite bazı önemli özellikleri beraberinde getirecek. Bunlardan en önemlisi RAM yönetimi olacak. Bu güncelleme ile birlikte RAM yönetimi %40’a kadar daha performanslı hale gelecek. Ayrıca sayfalarda sıkıştırma teknolojisi kullanılarak sayfaların daha az veri kullanması sağlanacak.  Fakat üzücü bir haber daha var. Masaüstü Chrome uygulamasından Veri Tasarrufu modu kaldırılacak. Google konu ile ilgili yaptığı açıklamada söz konusu modun yeterli kullanıcı sayısına ulaşmadığını, bu nedenle geliştirme sürecinin durdurulacağını belirtti.

Aslında masaüstü Chrome uygulamasında kullanıcılar, RAM yönetiminden oldukça şikayetçi. Android uygulamasında olduğu gibi masaüstü uygulamasına da Lite modunun eklenmesi, kullanıcılara oldukça memnun edecekti. Ancak Google, söz konusu özelliği kaldırmakta oldukça kararlı görünüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.