Google Chrome'dan büyük yenilik!

Google Chrome'dan büyük yenilik!

Teknoloji devi Google, Chrome tarayıcının 90. sürümünü yayınladı. Yeni güncellemeyle, kullanıcıların web sayfalarındaki metinleri paylaşmasını kolaylaştıran bir özellik ekledi.

Yeni araç sayesinde kullanıcılar, web sayfasındaki metinler için spesifik URL üretebilecekler. Başka bir kişi o linke tıkladığında ise karşısına vurgulanan metin çıkacak. Yani sayfanın en başı açılmayacak. Google aslında bu sistemi ilk defa hayata geçirmiyor. Teknoloji devi, geçen yıl piyasaya sürdüğü Link to Text Fragment adlı uzantı sayesinde de kullanıcıların web sayfalarındaki metinlere özel URL üretmelerini mümkün kılmıştı. Şimdi ise bu eklentinin yapabildiği işlevi 90 numaralı yeni sürümde Chrome tarayıcıya ekledi.

basliksiz-1-207.jpg

Chrome, metinlere özel link oluşturabiliyor

Yeni özellikten faydalanmak için aşağıdaki adımları uygulamanız yeterli:

– Herhangi bir web sayfasını açın.
– Vurgulamak istediğiniz metni seçili hale getirin.
– Seçtiğiniz metne sağ tıklayın ve Vurgulamak için bağlantıyı kopyala düğmesine basın.

Bunu yaptığınızda Chrome, bulunduğunuz sayfanın URL’sinin sonuna hashtag işareti (#) ile biten özel bir parametre ekliyor. O parametre, URL’nin vurguladığınız metni içermesini sağlıyor. Linke tıklayan kişiler otomatik olarak sayfadaki vurgulanan kısımla karşılaşıyorlar.

Masaüstü ve mobilde yayında

Google, “vurgulamak için kopyala” özelliğini Chrome tarayıcının masaüstü ve Android uygulamalarında kullanılabildiğini açıkladı. Ayrıca Chrome’un iOS sürümüne de yakında geleceğinin altını çizdi. Buradaki linke tıklayarak Google Chrome tarayıcının 90. sürümünü bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.