Google Chrome’dan kullanıcıları dikkat!

Google Chrome’dan kullanıcıları dikkat!

Google, tarayıcı pazarında da tartışılmaz liderliğini sürdürüyor.

Her gün milyonlarca kullanıcıya ulaşan Chrome, yüklü gelmediği cihazlarda bile kullanıcıların ilk indirdiği uygulamalardan biri oluyor. Bu neden şirket, rakiplerinin toplamından çok daha büyük bir pazar payına sahip Ancak tüm bunlara rağmen değişim ve gelişim olmadan zirvede kalmanın imkansız olduğunun farkında olan Google, yenilikler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Söz konusu yeniliklerin en sonuncusu ise kullanıcıların işini kolaylaştırması için düşünülen paylaşım menüsü oldu. İlk defa Mayıs ayında ortaya çıkan özellik, Chrome’da ekran görüntüsü alma derdini ortadan kaldırıyor.

Google Chrome ekran görüntüsü almayı kolaylaştıracak

Yakın zamanda kullanıcıların beğenisine sunulması beklenen yeni özellik, tarayıcıya bütünleşmiş bir paylaşım deneyimi sunacak. Kullanıcılar isterse bağlantıyı kopyala, QR kodu, sayfayı farklı kaydet ve yayınla gibi özelliklere tek bir penceren erişecek. Ancak sürprizler bununla sınırlı değil. Google, zorlananlar için Chrome ekran görüntüsü alma aracını geliştirdi.

chrome-ekran-goruntusu.jpg

Chrome ekran görüntüsü

Aslında Google Chrome‘da gizli bir ekran görüntüsü yerleştirme aracı mevcut. Ancak bu özellik sadece geliştirici araçları menüsünden ulaşılabiliyor. Google ise Chrome ekran görüntüsü alma aracıyla bunu bir adım öteye taşımaya hazırlanıyor. Böylelikle kullanıcılar ekstra bir ayar yapmadan daha merkezileştirilmiş bir deneyimin tadını çıkarabilecek.

Şirket yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, “Bu değişiklik, şu anda çeşitli menülere dağılmış olan paylaşım seçeneklerini merkezileştirecek ve tekilleştirecek olan “Paylaş” alt menüsünün bir parçasıdır.” ifadelerine yer verdi. Kağıttan bir uçak şeklinde olması belenen menü, tüm bunlara ek olarak “Cihazlarınıza gönder” seçeneğine sahip olacak. Böylelikle telefon ve bilgisayar arasındaki iletişim nispeten daha kolay olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.