Google Chrome'dan şaşırtan güncelleme!

Google Chrome'dan şaşırtan güncelleme!

Google Chrome yeni güncellemesi ile şaşırtıcı şekilde olumlu sonuçlar veriyor. 

JavaScript dosyalarının yüklenme sürelerinde değişen algoritma ile artık cihazınızın şarjı su gibi gitmeyecek. Yapılan testlere göre Chrome 86’nın getirmiş olduğu yeni algoritma pillere yarayacak.

RAM ve pil tüketimi konusunda çileden çıkartmasıyla bilinen tarayıcı son güncellemelerle bu konuda adını 8’e indirmeyi başarmış gibi görünüyor.

Google Chrome güncellemesi pil ömrünü uzatıyor

Yapılan testlere göre Chrome 86 ile gelen değişiklik pil ömrünü iki saate kadar uzatabiliyor. Bu süre dizüstü bilgisayarlar için çok büyük öneme sahip. TheWindowsClub sitesinin yaptığı testler bu farkı gözler önüne seriyor. Tarayıcıya eklenen JavaScript zamanlama özelliği yapılan işlemleri azalttığı için internette uzun süre gezinenler işlem gücünden tasarruf etmiş oluyor.

google-chrome-guncellemesi-bu-kez-sasirtiyor-2.jpg
JavaScript zamanlama özelliği siz bir butona tıklamadan o butonun yüklenmemesini sağlıyor. Herhangi bir internet sitesinin her işlevini kullanmadığımızdan bu bize ekstra işlem gücü harcatıyordu. Tabii ki bunun sonucunda güç tüketiminde ciddi farklar ortaya çıkıyordu.

Chrome’u hem daha hızlı hem de daha verimli yapan bu özellik şuan 86 numaralı sürümü kullanan herkes için mevcut durumda. Bu araştırma henüz kesinlik kazanmadı, asıl sonucu kullanıcılar pil ömründe iyileşme hissettiğinde söyleyeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.