Google Drive kullanıcıları dikkat!

Google Drive kullanıcıları dikkat!

Google Drive'da test edilmeye başlanan çevrimdışı erişim özelliği kullanıcılar için aktif edildi.

Teknoloji devi Google, 2019 yılının başlarında Google Drive platformunaa çevrimdışı erişim özelliğini test etmeye başladı. PDF, fotoğraf ve Microsoft Office belgeleri gibi dosya türlerini kapsayan özellik nihayet beta sürecini tamamladı. Geçtiğimiz günlerde sızdırılan bilgiye göre WhatsApp’ın sohbet yedeklerini Google Drive üzerinden şifreleyeceği ortaya çıktı.

google-drive-beklenen-ozellige-kavusuyor.jpg

Google, Drive’da çevrimdışı erişim özelliğini aktif etti

Şirket, Google Drive web sürümünde çevrimdışı modun kullanıma sunulduğunu duyurdu. Yeni özellik, kullanıcıların tüm dosya türlerini internet bağlantısı olmadan da erişilebilir olarak işaretlemesine olanak tanıyacak. Google Drive çevrimdışı erişim özelliği aktif edildi.

Belirli bir dosya için çevrimdışı desteği açmak için Drive’ınızdaki bir öğeye sağ tıklayıp menüdeki “çevrimdışı kullanılabilir” seçeneğini açmanız yeterli olacak.. Ardından Drive’ın web sürümü üzerinden bilgisayarınızda yüklü olan yazılımları kullanarak bu dosyaları açabilirsiniz. Chrome OS kullanıcılarını da kapsayan güncelleme, Chromebook sahiplerinin yeni özelliğe Dosyalar uygulaması aracılığıyla erişmesine imkan tanıyacak. Yeni özelliğin 14 Eylül’e kadar tüm kullanıcılar için aktif edileceği belirtiliyor. Hem kişisel hem de ticari hesaplar için aktif edilen özelliği ticari hesaplarda yöneticilerin manuel aktif etmesi gerekecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.