Google, Facebook ve Netflix'ten pandemiyle mücadele hamlesi!

Google, Facebook ve Netflix'ten pandemiyle mücadele hamlesi!

Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen haberlere göre Google, Facebook ve Netflix, ofiste çalışmaya dönebilmek için Covid-19 aşısını zorunlu tutuyor.

Pandeminin başından beri uzaktan çalışma modelini benimseyen şirketlerin başında gelen Google ve Facebook, konuyla ilgili resmi açıklamalarda bulunarak ofiste çalışma sürecinin ilk şartının aşı vurulmak olduğunu duyurdular. Google CEO'su Sundar Pichai yaptığı açıklamada bunun bir mecburiyet olduğu ifade etti ve çeşitli nedenlerden dolayı aşı vurulamayan çalışanlara istisnalar uygulanacağı belirtildi. Ayrıca uzaktan çalışma süreci de 18 Ekim'e kadar uzatıldı.

b22a91fcea8beb6f40e32ee9f5af0f7ecee5f1e5-1.jpg

Google tarafından yapılan aşı açıklamasının ardından, Facebook'tan da benzer bir açıklama geldi. Lori Goler tarafından CNBC'ye yapılan açıklamada, ofise dönme sürecinde aşının zorunlu olacağı ifade edildi. Bu politikayı yerel kurallara göre uygulamaya koyacaklarının altını çizen Goler, aşı vurulmak istemeyen Facebook çalışanlarını ise nelerin bekleyeceğine dair bir açıklamada bulunmadı.

Netflix'in aldığı aşı zorunluluğu kararı ise Deadline tarafından açıklandı. Şirketin çalışanlarla iletişime geçtiğini söyleyen Deadline editörleri, oyuncu kadrosundan teknik ekibe kadar Netflix'te çalışan herkese aşı zorunluluğu uygulanacağını duyurdu. Ancak Netflix, henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.