Google Fotoğraflar artık çok daha yetenekli

Google Fotoğraflar artık çok daha yetenekli

Kullanıcılara sunduğu sınırsız fotoğraf ve video depolama alanı ile oldukça popülerleşen Google Fotoğraflar uygulaması, yapay zeka kullanılarak yapılan geliştirmeler sayesinde çok daha kullanıcı dostu hale gelmeyi sürdürüyor.

Google, geçtiğimiz yıl Kasım ayında Apple Live Photos özelliğine rakip olarak Hareketli Fotoğraflar özelliğini kullanıma sunmuştu. Ancak, uygulama üzerinde hareketli fotoğrafları, diğer fotoğraflardan ayırma imkanı bulunmuyordu.

Son güncellemeler ile arama bölümüne daha fazla kategori eklenirken, hareketli fotoğrafları diğer fotoğraflardan kolayca ayırmak daha kolay hale geldi. Bu kez yayınlanan güncelleme ise aynı sahneyi birden fazla kez çekenleri sevindirecek.


Yakın zaman aralıklarnıda çekilen fotoğrafları artık algılayan uygulama, bunları bir araya getirerek, kullandığı algoritma ile aralarında en iyi olanı kullanıcıya gösteriyor. Seri çekim ve portre modları ile benzer şekilde çalışan Fotoğraflar, birden fazla fotoğrafın bir araya getirildiğini bir simge ile kullanıcılara bildiriyor.

Gruplandırılmış fotoğrafları görüntülerken, simgeye ( resim yığını gibi görünen ) tıklayarak,  görüntülemekte olduğunuz fotoğrafı hızlı bir şekilde kaydedebilir veya grup için başka bir birincil fotoğraf seçebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.