Google Fotoğraflar için daha fazla kapasite!

Google Fotoğraflar için daha fazla kapasite!

Kullanıcıların fotoğraflarını yapay zeka destekli araçlarla birlikte, organize şekilde kullanabilmelerini sağlayan Google Fotoğraflar için bugün yayınlanan güncelleme ile birlikte fotoğraf ve albümlerdeki sınırı iki katına çıkartıldı.

Hatırlayacağınız üzere Google, ekim ayının başında Google Fotoğraflar’daki Canlı Albumler özelliğini 10.000 fotoğraf ile sınırlamıştı. Söz konusu bu sınırlama sonrasında kullanıcıların bir takım tepkisi ile karşılaşan Google, bugün yayınlamış olduğu güncelleme ile birlikte, fotoğraf sınırı 20.000‘e çıkardığını müjdeledi.

Canlı Albümler özelliği, Google’ın yüz tanıma ve  gruplama teknolojisi üzerine kurulu bir özellik. Örneğin arkadaşınızın yüzünün gruplandırıldığı bir albümü kendisiyle canlı olarak paylaşmayı isterseniz, bu özelliği kullanmanız gerekecek. Bu sayede birlikte çekilmiş olduğunuz veya onun mevcut olduğu tüm fotoğrafların bir kopyası, onda da mevcut olacak.

Bugün yayınlanan güncelleme ile birlikte ile artık kullanıcılar bu albümlerde,  20.000 fotoğraf sınırlamasına eriştiğinde “Canlı Albümler özelliği durduruldu” şeklinde bir uyarı alacaklar. Fotoğraf sınırını aşan kullanıcılar bunun sonuncunda ise yeni çekilmiş olan fotoğraflarını eski usül yöntemlerle incelemeye devam etmek zorunda kalacaklar.

Tüm bu gelişmelerin haricinde ise Google, Fotoğraflar uygulaması için geçtiğimiz haftalarda önemli bir değişikliğe gitmişti.

Yapılan bu değişiklik sonrasında Google Fotoğraflar, desteklenmeyen video formatları için sınırsız yedekleme desteği sonlandırmıştı. Google tarafından yapılan açıklama ile birlikte, ”.mpg, .mod, .mmv, .tod, .wmv, .asf, .avi, .divx, .mov, .m4v, .3gp, .3g2, .mp4, .m2t, .m2ts, .mts, and .mkv” dosya formalarınının dışındaki formatlara artık sınırsız yedekleme desteğinin verilmeyeceği özellikle belirtilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.