Google Fotoğraflar sinematik özelliği ile fotoğrafları canlandıracak

Google Fotoğraflar sinematik özelliği ile fotoğrafları canlandıracak

Fotoğraflar uygulamasını basit bir galeri uygulamasından ziyade anı defterine dönüştürmeyi amaçlayan Google, bu yolda çalışmalarını sürdürüyor.

Sevdiklerinizle olan anılarınızı, gezdiğiniz şehirleri ve daha nicesini saklama şekliniz, Google’ın önem verdiği bir konu. Bu sebeple, önümüzdeki ay Google tarafından Fotoğraflar uygulaması için sinematik özelliği kullanıma sunulacak.

Bilindiği üzere Google Fotoğraflar, 2021 yılında yeni bir ücretli sisteme geçiyor. Fotoğraflar uygulaması için verilen ücretsiz alan, Google hesabınıza tanımlı olan 15 GB içerisine dahil olacak.

Fotoğraflar için getirilecek olan sinematik özelliği, iPhone modellerinde bulunan Live özelliğine benzer çalışıyor. Ancak Google tarafında sistem o an çekilen fotoğraf üzerinden değil, daha önce çekilmiş fotoğraflar üzerinden işliyor. Bu konuda makine öğrenimi ve yapay zekayı kullanan Google, görüntünün derinliğini tahmin ediyor ve sahnenin üç boyutlu halini üretiyor. Orijinal görüntü derinlik bilgisi içermese dahi filmlerdeki kaydırma efektine benzer bir efekt ile fotoğraflar canlandırılıyor.

Google’ın yayınladığı blog yazısında, Fotoğraflar uygulamasına getirilecek olan sinematik özelliği için önümüzdeki aya tarih verildi. Özellik kullanıma sunulduktan sonra, Fotoğraflar uygulaması otomatik olarak kullanıcılar için sinematik fotoğraflar üretecek. Sinematik fotoğraf hazır olduğunda, uygulamanın en son öne çıkan kısmında yer alacak.

Kullanıcılar sinematik fotoğrafları paylaşmak istediğinde, birkaç dokunuş ile bu fotoğrafları video halinde paylaşabilecekler. Böylece, kullanıcı yakınlarının da anılara dahil olmasına izin verilecek. Sinematik fotoğraflar özelliğine ek olarak, taze kolaj tasarımları da kullanıcılar ile buluşturulacak. Geçmiş yıllarda çektiğiniz fotoğraflar, Google tarafından sanatsal bir şekilde kolaj haline getirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.