Google Fotoğraflar uygulamasına yeni özellik

Google Fotoğraflar uygulamasına yeni özellik

Google Fotoğraflar uygulamasına eklenecek yeni özellik ile siyah beyaz fotoğrafları tek dokunuş ile renkli hale getirmek mümkün olacak. Özellik yakın zamanda beta olarak çıkacak.

Google, I/O 2018’de siyah beyaz fotoğrafları renklendirmeye yarayan bir özellik tanıtmıştı. Şirket bu özelliği Google Fotoğraflar uygulamasına entegre edeceğini belirtmiş, özelliği kısa bir süre içerisinde kullanıma sunacağını açıklamıştı.

Ancak beklenen özellik bir türlü gelmedi ve şirket de bununla ilgili herhangi bir açıklamada  bulunmadı. Fakat dün, Google Fotoğraflar uygulamasının ürün lideri David Lieb Twitter üzerinden önemli bir bilgi verdi.

David Lieb attığı tweette: “Yapacağımız işte acele etmek istemiyoruz. Ancak çalışmalar devam ediyor, işte düğün gününde 104 yaşındaki büyükannemin siyah beyaz fotoğrafı. Fotoğraflar uygulaması ile bunu kolayca renklendirebiliyorum. (Yapacak işlerimiz var, büyükannem düğün gününde pembe pantolon giymemişti.)” dedi ve özelliği çalışır bir şekilde GIF görseli olarak attı. 

Ayrıca özelliğe yılın en kötüsü ödülünü veren Mashable’a da değinen Lieb, ödülü alçakgönüllülük ile kabul ettiklerini belirtti. Mashable ödülü, özelliğin bir türlü çıkmaması sebebiyle vermişti.

AndroidAuthority’nin raporuna göre Google, özelliği bu yıl içerisinde beta olarak kullanıma sunacak. Ancak özelliğin tam sürümünün Google I/O 2020 esnasında çıkabileceği belirtiliyor.

Google Fotoğraflar nedir?

Fotoğraflar, Google tarafından geliştirilen bir fotoğraf, video paylaşımı ve depolama hizmetidir. Mayıs 2015 yılında ilan edilen uygulama ilk olarak Google Plus ile kullanılıyordu.

Ancak hizmet sonrasında tüm kullanıcılara açıldı. Uygulamaya diğer Google ürünlerinde olduğu gibi, @gmail.com e-posta adreslerini kullanan bir Google hesabı ile kayıt olmak mümkündür.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.