Google G Suite Workspace olarak yeniden tasarlandı!

Google G Suite Workspace olarak yeniden tasarlandı!

Google bugün ofis uygulamaları paketi için büyük bir yeniden markalaşma ve yeniden tasarlama duyurusu yaparak G Suite’i yeni bir adla yeniden adlandırdığını duyurdu. 

Gmail, Dokümanlar, Meet, E-Tablolar ve Takvim‘i kapsayan ürün için yeni markanın yanı sıra, tüm bu ürünlerin birbirleriyle daha entegre olmalarını sağlamak için bazı yeni özellikler de var. İşte karşınızda Google Workspace!

Google’ın kurumsal müşterileri için sunduğu paneli G Suite, yıllardır çeşitli abonelik tipleriyle kullanıcıların beklentisini karşılıyordu. Microsoft Office’in bu alandaki atılımlarına sessiz kalmayan Google; Gmail, Dökümanlar, Meet, E-Tablolar ve Takvim uygulamalarını içeren paketini yeniden tasarladı ve Google Workspace ismiyle duyurdu.
Yeni özelliklere bir örnek olarak, sohbet penceresi, yeni bir sekmeye ihtiyaç duymadan gruptaki herkes için yeni bir belge oluşturabiliyor ve Google Dokümanlar’da, dokümanda etkin olan herkes için aynı pencereden hemen bir video görüşmesi başlatabiliyorsunuz.

Google Workspace’de bugün kullanıma sunulan özelliklerden biri, Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar’dan birinde @bahsettiğinizde, akıllı bir çip, bağlam sağlayan ve eylemler öneren ayrıntıları görüntülemenizi sağlıyor. Bu kişiyi Kişiler’e ekleyebilir veya e-posta, sohbet veya video yoluyla ulaşabilirsiniz.

Logolar ve güvenlik ayrıntıları da değişiyor

Tüm bu geliştirmelerle birlikte Google, güvenlikle ilgili de adımlar atıyor. Kötüye kullanımda bulunan kullanıcıların toplantıları kesintiye uğratmasını önlemek için Meet’te yeni sınıflandırma, denetim günlüğü ve algılama yetenekleri, spam içerikli Sohbet odalarının otomatik sınıflandırılması ve Google Workspace yönetici konsolunda yeniden tasarlanmış kurallar sayfası gibi bir dizi güvenlik özelliğinin Workspace’e geldiği duyuruldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.