Google Gboard yapay zeka ile akıllanıyor!

Google Gboard yapay zeka ile akıllanıyor!

Google’ın mobil klavye uygulaması olan Gboard kapsamlı bir güncelleme ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Gboard yapay zeka desteğini arkasına alarak size GIF veya çıkartma önerebilecek.

Mobil cihazlarda mesaj yazmayı kolaylaştıran bir nevi akıllı klavye diyeceğimiz T9 klavyeler günümüzde artık yapay zekaya kavuşuyor. Google’ın geliştirdiği Gboard klavye gelecek yeni güncelleme ile birlikte size önerilerde bulunabilecek.

Yapay zeka desteğini arkasına alacak olan mobil klavye uygulaması, konuşmanızın gidişatına göre size GIF veya çıkartma önerebilecek. Böylece kendinizi karşı tarafa anlatmanızda kolaylaşacak.

Ancak bunun için gerekli olan sohbet geçmiş izni bazı kullanıcıların canını sıkabilir. Bu konuda yapılan açıklamada ise söz konusu verilerin sadece telefonda depolanacağı söyleniyor.

Son derece kolay bir kullanımı kendisine hedef alan Gboard klavye, yapay zeka önerilerini ise GIF butonuna dokunduğunuzda direk karşınıza çıkartıyor. Günümüzde gittikçe popülerlik kazanan başarılı uygulama, yapay zeka desteği ile kullanıcı kitlesini arttırmayı hedefliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.