Google Görseller değişiyor!

Google Görseller değişiyor!

Google’ın popüler görsel arama motoru Google Görseller değişiyor! Google, geçtiğimiz sene mobil için gittiği tasarımsal değişikliklerin aynısını şimdi de Google Görseller’in masaüstü sürümü için uygulayacak.

Google, geçtiğimiz aylarda Google Görseller’den görseli yeni sekmede açmamıza olanak sağlayan butonu kaldırmasıyla tepki çekmişti.  Dev şirket, popüler görsel arama motorunun tasarımını da değiştirmeye karar vermiş gibi gözüküyor. Mobil cihazlar ile aynı deneyimi vermek için yapıldığı tahmin edilen bu değişiklik sonucunda Google, mobildeki arayüzün oldukça benzer halini masaüstüne taşımış olacak.

Google Görseller değişiyor, mobil deneyim masaüstüne geliyor!


Google‘ın yapacağı bu değişim sadece tasarımsal olacak gibi gözüküyor. Artık görsel arama sonuçlarındaki bir görsele tıkladığımızda ufak farklı bir pencere karşımıza gelecek. Şu an kullanılan arayüzdekinin aksine benzer görseller ve alakalı arama önerileri görselin alt kısmında bulunacak.


Paylaşma seçeneklerinde de üç noktalı tasarımı kullanacak olan Google, yine mobil arayüzden alışık olduğumuz paylaşma ekranını kullanıcılarına sunacak. Değişiklik ile ilgili resmi bir açıklama bulunmuyor, gizli pencereden görsel araması yaparken değişikliği farkeden bir kullanıcı sayesinde değişikliğin test edildiği ortaya çıktı. Tamamen rastgele seçilen kullanıcılara sunularak test edilen bu yeni Google Görseller arayüzünün test sürecinin ne kadar daha devam edeceği ise bilinmiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.