1. YAZARLAR

  2. Ömer Oktay Bal

  3. GOOGLE GÖRSELLERDEN FOTOĞRAFINIZI KALDIRMA
Ömer Oktay Bal

Ömer Oktay Bal

Köşe Yazarı
Yazarın Tüm Yazıları >

GOOGLE GÖRSELLERDEN FOTOĞRAFINIZI KALDIRMA

A+A-

Bilindiği üzere, Google görsellere kendi adımızı yazdığımız zaman çıkan eski fotoğraflarımız çoğumuz rahatsız etmektedir. Bu fotoğrafları sosyal medya hesaplarımızdan kaldırmış olsak bile Google görsellerde durmaktadır. Birde ulaşamadığımız ve bu yüzden fotoğraflarımızı ve paylaştığımız gönderileri kaldıramadığımız hesaplarımız vardır. Şimdi bu fotoğrafları Google görsellerden nasıl kaldıracağımıza ve ulaşamadığımız sosyal medya hesaplarımızı nasıl kapatacağımıza bir göz atalım.

Google’dan Fotoğraf Ve Sayfa Kaldırma

Bu işlem için öncelikle https://search.google.com/search-console/remove-outdated-content?utm_source=wmx&utm_medium=deprecation-pane&utm_content=removals sitesine giriş yapmalısınız.

Daha sonra “Yeni Talep” yazan butona tıkıyorsunuz.

Eğer kaldırmak istediğiniz şey bir fotoğrafınız ise, aşağıdaki boşlukları gereken linkler ile doldurup göndermeniz yeterli olacaktır.

Bir sayfayı kaldırmak istiyorsanız aşağıdaki belirtilen boşluğa sayfanın linkini atıp göndermelisiniz.

Tüm bu işlemlerden sonra sayfayı takip etmelisiniz. Bir kaç gün sonra kaldırıldığına dair yazı görünecektir. 

Eğer sosyal medya hesabınız bu şikayete rağmen kaldırılmazsa şu yöntemi izleyebilirsiniz;

Öncelikle kullandığınız bir G-Mail hesabı ile, kapatmak istediğiniz hesabın bulunduğu uygulamada, yeni bir hesap açıyoruz. 

Daha sonra ulaşamadığımız hesabın profiline giriyor ve şikayet ediyoruz. 

Şikayet sırasında “beni veya başka birisini taklit ediyor” seçeneğini işaretliyoruz. 

Burada ben seçeneğini işaretliyoruz ve açıklamaya, hesabın kendinize ait olduğunu ve hesaba erişiminiz olmadığını yazıyor ve ardından raporu gönderiyorsunuz.

Bu işlemlerden sonra en fazla bir hafta içerisinde, şikayette bulunduğunuz sosyal medya uygulamasının destek ekibinden bir mail gelecektir. Bu mailde bulunan linke kimliğinizin fotoğrafını yükleyip gönderdikten sonra hesabınız kapatılacaktır. 

Önceki ve Sonraki Yazılar