Google Haritalar beklenen müjdeyi verdi!

Google Haritalar beklenen müjdeyi verdi!

Bir şehri keşfetmek için Google Haritalar uygulamasını kullandığınızda önemli yerleri gösteren simgeleri fark etmemiş olabilirsiniz. Şirket bu sorunu çözebilmek için uygulamaya yeni güncelleme ile birlikte simge paketi ekledi.

Akıllı telefonların hayatımıza girmesi ile birlikte yeni yerler keşfederken mobil cihazlardaki uygulamaları kullanmaya başladık. Harita uygulamaları bu sebepten dolayı şehirlerin önemli noktalarını özel simgeler ile işaretliyor. Firma simge seçimi nedeniyle bazı sıkıntılara sebep oluyordu. Yeni güncelleme ile birlikte bu sorun ortadan kalktı.

 Londra, Paris, Roma, Barselona, New York gibi şehirleri harita üzerinden incelediğinizde eski sürümlere göre farklı olduğunu görebileceksiniz. Özellikle antik kentlerde benzer şekilde simgelerin kullanılması ziyaret ettiğiniz şehri daha iyi keşfedebilmenize olanak sağlayacaktır.

Şimdilik sadece tarihi ve önemli yerlerin simgelerini ekleyen firma, ileride diğer kategoride bulunan yapılar ile ilgili çalışmalarda bulunabilir. Örneğin Sydney Opera Binası, Dünya Mirasları listesine eklenmiş bir yapı olmasına rağmen Google Haritalar uygulamasında herhangi bir simge ile işaretlenmemiş. Bu konuda herhangi bir açıklama yapmayan şirketin özel simgeleri hangi kriterlere göre oluşturduğu merak konusu.

Yeni özelliği ile birlikte uygulama 200‘den fazla ülkede binlerce şehri keşfetmenize yardımcı olacak.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.