Google Haritalar uygulamasına yeni özellik geliyor

Google Haritalar uygulamasına yeni özellik geliyor

Google, en çok tercih edilen navigasyon uygulamalarından olan Google Haritalar uygulamasına yeni bir özellik eklemeye hazırlanıyor.

Trafik sıkışıklığı, kazalar, yol çalışmaları hepimiz için büyük bir sorun. Google, bu sorunun farkına varmış olmalı ki Waze uygulamasında olan sistemin bir benzerini Google Haritalar uygulamasına getirecek.

9to5google’ın yaptığı habere göre Google, uygulamasına rapor ekle özelliği getiriyor. Bu özellik ile olay yerinde bir kaza, trafik sıkışıklığı, radar vb. durumları gördüğünüzde olayı Google Haritalar’a rapor edebileceksiniz. Böylece diğer kullanıcılar buna göre harita önerileri alacak, yol üzerindeki sıkışıklıkları anlık olarak görebilecek.

9to5google yeni özelliğin bu hafta içerisinde güncelleme olarak Android cihazlara gelebileceğini belirtti. iOS kullanıcıları da yakın zamanda bu özelliğe kavuşacak.

Aslında bu özellik, Aralık sonundan beri bazı test kullanıcıları tarafından kullanılabiliyordu. Fakat yeni gelecek güncelleme ile birlikte bu özellikten tüm kullanıcılar faydalanabilecek. Bazı yorumlara göre bu yeni özellikler, bazı ülkelerde hukuki sorunlar yaratabilir. Çünkü radar sistemini önceden bildiren yazılımlar genellikle yasaklanmakta. Ayrıca söz konusu özelliklerin ülkemize gelip gelmeyeceği de henüz belirsizliğini koruyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.