Google haritalar'da konum atmak artık daha kolay!

Google haritalar'da konum atmak artık daha kolay!

Google haritalar, konum atma özelliği için yeni bir güncelleme yaptı. 

Haritalar, bugün dünyanın en yaygın kullanılan harita uygulamalarının başında geliyor. Ancak halihazırda, mevcut konumunuzu paylaşmak pek de kolay değildi. Peki yeni özellik neler getirecek?

Google, bundan yaklaşık beş yıl önce duyurduğu, Haritalar Plus kodları ile, konum paylaşımı için kodların kullanımının yolunu açmıştı. Ancak bu kodların kopyalanması ya ezberlenmesi hiç o kadar da kolay değil. Aynı zamanda firma bu özelliği çok da duyuramadığı için çoğu kişi bu altı haneli koda nasıl ulaşacağını bilmiyor. Bugün ortaya çıkan yeni bir güncellemeye göre, Haritalar içinden bu kodları paylaşmak çok daha kolay hale getirildi. Bugün dilimize konum atma şeklinde giren bu tabiri artık, uygulama üzerinden gerçekleştirmek de mümkün.

Google haritalar Plus kodları nasıl paylaşılır?

Öncelikle telefonunuzdan, Haritalar uygulamasını açıyorsunuz. Uygulamayı açtığınızda, harita üzerinde kendi konumunuzu mavi bir noktada görüyorsunuz. Yapmanız gereken, konumunuzu gösteren bu mavi imlece hafifçe tıklamak.

Tıkladıktan sonra karşınıza mavi bir ekran çıkıyor. Bu ekranda konumunuzu paylaşın seçeneğine tıkladıktan sonra, WhatsApp ve diğer platformlar üzerinde konum atma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca paylaşımın ne kadar süreceğini de bu paylaşım ekranın sol üst kısmından ayarlayabiliyorsunuz.

Her ne kadar WhatsApp üzerinden konumunuzu paylaşma hala daha pratik olsa da, bu özellik sayesinde konum paylaşma her platformda kolay bir şekilde yapılabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.