Google Haritalar’dan önemli karar

Google Haritalar’dan önemli karar

Google Haritalar yer bulma işlemini kolaylaştırdı

Turistlerin en yardımcı araçlarından biri olan Google Haritalar, kullanıcı dostu bir karar alarak kendisini tercih edenlerin hayatını kolaylaştırdı. Bundan böyle kullanıcı dostu tasarımı ve kişisel kullanım ilkesi politikasını yürütecek olan Google, neleri değiştirdi?

Google Haritalar yer bulma işlemini kolaylaştırdı

Google Haritalar artık kaydedilen konumlara eklenen notların görüntülenmesini, ekleme işleminin gerçekleştirilmesini ve bunların düzenlenmesini kolaylaştırdı. Zira daha önce sadece kaydedilen yerler hakkında düzenlemeler yapılırken notlar eklenebiliyordu.

Yeni düzenlemeler sayesinde, bundan böyle, bir yeri kayıt altına alırken aynı zamanda ilgili lokasyon hakkında bir yorum veya bir not ekleyebiliyorsunuz. Buna ek olarak “ana yerler” kategorisinde bulunan konumlar hakkında yazılan notları da görebileceksiniz.

Kaydedilen yerlerin listesi, bu yenilik paketinden önce rastgele bir şekilde sıralanıyordu. Buna da bir çözüm getiren Google, sıralama türlerini getirdi. Buna göre toplamda dört adet sıralama şekli var:

— Öncelik sırasına göre

— Alfabetik sıraya göre

— Mesafeye göre

— Seyahat güzergahına göre

Bir başka yenilik ise kullanıcıların bulunduğu yerler adına kendi fotoğraflarını ekleyebilmek oldu. Son olarak, yeni sistemin görüntüleri yukarıdaki galeride yer alıyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.