Google Kamera'da yenilik

Google Kamera'da yenilik

Google Camera 5.3 sürümünü incelenmesi ile birlikte, uygulama için gelecek yeni bomba özellikler ortaya çıkmış durumda. Peki, APK dosyası ile hangi Google Camera yenilikleri ortaya çıktı?

İlk olarak, Google Camera uygulaması için RAW dosyalara destek gelebileceği gözüküyor. Hali hazırda Google Pixel akıllı telefonlarda RAW dosyaları için destek sunuluyor ancak bunların kaydedilebilmesi için üçüncü parti kamera uygulaması kullanmak gerekiyor. Neyse ki sonunda Google, RAW desteğini sonunda yerel özellik olarak uygulamasına dahil ediyor.

Ortaya çıkan bir diğer yenilik ise yüzlerdeki geniş açı bozulmasının düzeltilmesi. Bildiğiniz üzere geniş açı lensler ile yapılan fotoğraf çekimlerinde yüzler de dahil olmak üzere nesneler eğer fotoğrafın yan kısımlarında kalırsa bozulmuş olarak karşımıza çıkıyor. Google bunun için de yazılımsal bir çözüm sunacak gibi gözüküyor.

Google Camera yenilikleri
 

Google Camera uygulamasının Google Pixel ve Nexus akıllı telefonlar için varsayılan kamera uygulaması olduğunu hatırlatalım. Öte yandan, Google Pixel 2 geniş açı lens ile birlikte gelmiyor. Söylentiler ise Pixel 3 ve Pixel 3 XL modellerinin çift ön kamera ile gelebileceği yönünde. Sızdırılan birçok görsel de bunun habercisi. Sunulacak geniş açı bozulması önleme özelliğin bu çift ön kamera lenslerinden birisinin geniş açılı olabileceğini düşündürüyor. Eğer gerçek olursa, geniş açı özellikli selfie kamerası ile özellikle grup çekimlerinin sorunsuz hale geleceğini şimdiden söyleyebiliriz.

 Kamera ile gerçekleştirilen video çekimleri için uygulamanın en iyi kare oranını da otomatik olarak seçebilmesi de mümkün olacak. Video sırasındaki ses kaydı için de birden fazla mikrofon kullanımına izin verileceği görülüyor.

Kaynak: Shiftdelete

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.