Google kullanıcıları dikkat! Hesap geçmişi için önemli güvenlik adımı!

Google kullanıcıları dikkat! Hesap geçmişi için önemli güvenlik adımı!

Birçok bilgiyi hesabınıza kaydeden Google geçmiş verileri için ekstra koruma getirdi.

Teknoloji devi Google; Chrome verileri, Asistan konuşmaları gibi bütün ürünlerini kullanırken yaptığınız aktiviteleri etkinlik geçmişine kaydediyor. Hesabınızın açık olduğu cihazda hangi sitelere girildiğini, hangi kelimelerin aratıldığını ve hatta Asistan ile neler konuşulduğuna varana kadar tüm aktivitelerinize ulaşabiliyorsunuz. Böylesine önemli bir alana girmek için ise telefonunuzun elinizde olması yeterli oluyor. Akıllı telefonunuzu erişimi olan herhangi bir kişi açık olan Google hesabınıza girip etkinlik geçmişinizi görüntüleyebiliyor. Google bu güvenlik zaafiyetini ortadan kaldıran bir yeniliğe imza attı.

google-hesap-gecmisi-icin-onemli-guvenlik-adimi-1.jpg

Google etkinlik geçmişi parola ile korunabilecek

Telefonunuzun Ayarlar menüsündeki Google bölümünden veya Etkinliğim sayfasından ulaşabileceğiniz bölümü artık ekstra bir güvenlik katmanıyla koruma altına alabilirsiniz. Google bu noktada tercihi tamamen kullanıcılara bırakacak. Verilerinizin tehlikede olmadığını düşünüyorsanız ve korumaya ihtiyacınız yoksa güvenlik doğrulamasını aktifleştirmeyebilirsiniz.

Ek güvenlik etkinleştirildiğinde, etkinlik geçmişinizin görüntülenebilmesi ve oradaki verilerin silinebilmesi için Google hesabın doğrulanmasını isteyecek. Bunu verilerinizin sizin bilginiz dahilinde erişilmesini sağlamak için yapan Google, böylelikle özelinizi meraklı gözlerden bir adım daha koruyacak. Fakat bu ayar yalnızca “Etkinliğim” bölümünde geçerli olacak. Diğer bölümler için doğrulama gerekmeyecek.

Doğrulamayı aktifleştirmek için şu adımları uygulayabilirsiniz:

  • Öncelikle Etkinliğim sayfasına girin. İstendiğinde Google hesabınızın şifresini yazın.
  • Sayfadaki “Etkinliğim doğrulamasını yönet” seçeneğine tıklayın.
  • Açılan penceredeki “Ek doğrulama iste” düğmesine basın ve kaydedin.

Bu işlemleri uyguladıktan sonra, Google etkinlik geçmişine her girmek istediğiniz zaman artık hesabınızın parolası sorulacak. Doğru bilgi vermediğiniz takdirde geçmişinize ulaşamayacaksınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.